Фолкпевицата Преслава ще напусне риалити шоуто "ВИП брадър" до 10 дни.

Това съобщиха за "България Днес" отлично информирани източници, които са запознати с подробности около нейния договор с предаването.

Причината - програмата от професионални ангажименти на добричлийката става все по-натоварена и тя едва смогва с многобройните пътувания. На 16 октомври на Преслава й предстои най-сериозното предизвикателство и престоят й в къщата ще бъде напълно невъзможен. Тогава фолкпевица №1 в България пътува за германския град Мюнхен, където има планиран концерт пред българската общност.

Преслава със сигурност заминава за международното участие и никакъв риалити формат не може да я спре. Вече дори е започнала предварителната продажба на билети в размер на 25 евро, чиято стойност ще нарасне до 35 евро в деня на концерта.



Интересното е, че Преслава може би е участничката във "ВИП брадър", която стои най-малко време в къщата, тъй като почти всеки ден има участия в нощни заведения, които е невъзможно да отложи. Освен това никой в "Пайнер" няма да позволи паричният поток от нейните хонорари да бъде прекъснат, тъй като тя е една от "златните кокошки" на най-голямата родна музикална компания. Така например тази вечер тя ще пее в дискотека в Пловдив, а утре пътува до Варна.

По време на престоя си в къщата Преслава е ходила и на други участия, като дори присъствала на юбилейния концерт на оркестър "Канарите" в Стара Загора. Така реално изпълнителката не прекарва много време, затворена заедно с другите участници. Затова и по време на обзорните предавания тя не се вижда сред съквартирантите или поне това се случва много често.

"България Днес" разбра още, че продуцентът на Преслава инж. Митко Димитров - Митко Пайнера е категорично против подопечната му да остане дълго време в къщата.

"На 25 септември започна предизборната кампания за местния вот, който е точно месец по-късно, и Пайнера иска Преслава да му е на разположение да пее на концерти на различни политически формации. Плановете му са тя да влезе във "ВИП брадър", но да не стои дълго. Удължаване на престоя й вътре сериозно би попречило на ангажиментите й покрай предизборната кампания", коментираха пред вестника личности, перфектно запознати във вътрешните дела на музикалния гигант "Пайнер".



Участието на Преслава в предизборна кампания не й е чужда емоция. През октомври 2007 г. тогавашният лидер на БСП и премиер Сергей Станишев я покани по време на предизборната кампания на червените във Варна. На други кампании Преслава подкрепи с песните си и ГЕРБ, но сякаш остана в сянката на колежката си Ивана, която беше известна като любимка на премиера Бойко Борисов. Стигна се дотам дори да се спекулира, че тя ще влезе в листите на партията за парламентарните избори през 2013 години, но Митко Пайнера категорично отрече подобна вероятност.

Още от самото начало на "ВИП брадър" беше изяснено, че основната роля на Преслава ще бъде в любовните драми около Пламен Богданов и нейната колежка Джена. Впоследствие стана ясно, че чалгарката няма с какво повече да е интересна за сюжетните линии в шоуто. Затова и в рамките на следващите 10 дни е твърде вероятно изпълнителката да не бъде повече част от риалити предаването.

Вариантите за нейната съдба са два.

Първият е тя да бъде номинирана и да бъде изгонена по време на гласуването на зрителите. Тъй като това е малко вероятно, защото Преслава е любимка на съквартирантите и зрителската аудитория, съществува резервен вариант. Очаква се певицата да обяви, че повече не може да издържи в къщата и ще поиска доброволно да я напусне, пресъздавайки сцена, че дори е готова да наруши договора с продуцентите си. Всъщност договорката им първоначално ще е за точно такъв сценарий, категорични са източниците ни.