Жени с разкрасителни процедури на лицето (инжектиране на филъри) да се въздържат от поставянето на ваксината на "Модерна". Това съветва проф. Илко Гетов, който е член на Европейската агенция за лекарствата, като се позовава на информацията към продукта. Експертът обяснява, че ваксината може да предизвика нежелани реакции и затова дамите трябва внимателно да се запознаят с тази възможност преди поставянето й.

Така под риск са редица популярни българки, сред които фолкпевиците Преслава и Алисия, известни с корекциите по лицата си. Филърите в козметологията са предназначени основно за запълване на бръчки. "Моя проверка показа, че има два докладвани случая през декември, когато жени са се оплакали, че са получили отоци на мястото на поставянето на филърите. При едната е било 6 месеца след разкрасителната процедура, а при другата - само след 2 седмици. Може да има закономерност, може и да е случайност.

Не мисля, че две жени са достатъчни за представителна извадка, и може би трябва да се направят още клинични изследвания, за да мога да дам категорично мнение", коментира пред "България днес" уважаваният специалист дерматолог д-р Анастасия Чокоева. И добави, че такива нежелани реакции не са установени при продукта на "Пфайзер".