Актьорът Вал Килмър, който бе диагностициран с рак на гърлото в напреднал стадий, не желае да му се прилагат агресивни методи на лечение и бувкално отказва да се лекува с каквото и да е, съобщават американски медии.

Вместо това Килмър предпочитал да се отдава на ежедневна медитация, в която се опитва сам да излекува тялото си със силата на мисълта си и да накара болестта да изчезне.

Въпреки това няма особено подобрение в състоянието му, разкриват обезпокоени негови близки. В края на октомври той е бил приет в болница заради влошеното си здравословно състояние. Свидетели разкриват, че е пристигнал в инвалидна количка, изглеждал много отслабнал, състарен и му било трудно да говори, тъй като имал тръба в гърлото заради направена трахеотомия, пише "Блясък".

Вал обаче има друга версия за състоянието си. Във фейсбук той написа следното: „Има слух, че не съм добре и съм хоспитализиран, което е тотално невярно. Бях в болницата само, за да ми потвърдят, че нямам тумор или инфекция от какъвто и да е вид“.

Според близки на актьора това поведение показва единствено отричане на истината и нежелание да се погрижи за себе си.