Младият изпълнител Валентин Велчев сподели с почитателите на фолклора нова коледна песен, написана специално за него от автора на „Една българска роза“ – големият поет Найден Вълчев. „Коледно хоро“ е придружена и с празничен видеоклип.

"Започва декември - месецът на сбъднатите чудеса! Сбъдна се и моята мечта - да имам самостоятелна коледна песен, която с гордост ви представям сега! Има много песни, посветени на Рождество Христово, но исках моята да е различна - не само да се запее, но и да се заиграе. Затова започнах подготовката от рано - още в разгара на лятото", обясни за проекта си любимеца на "Пирин Фолк".

Големият български поет, живият класик на нашата литература - Найден Вълчев, който е на 93 г. и е автор на стиховете на любими златни песни като "Една българска роза" (Паша Христова), "На всеки километър" (Коста Карагеоргиев), "Някога, но не сега" (Дует Ритон), "Чудо" (Васил Найденов) и още десетки други, написа специално за мен коледно стихотворение. Изключителна чест, за която изказвам огромно благодаря!

"След участието ми с "Благословен" в тазгодишния "Пирин Фолк", с прекрасната Антония Рангелова се оказахме успешен творчески тандем. Затова отново й се доверих за музиката и не сгреших. Заради чудесната мелодия, която създаде, се наложи да разбърка стиховете и останахме без трети куплет, затова се наложи сама да го допише. Невероятният Светослав Лобошки облече всичко това в подходящите звуци и ритми, за да можем днес да поведем това "Коледно хоро", допълни още Велчев.