Валери Божинов е твърдо решен да се установи за постоянно в Италия след развода с Николета Лозанова.

Това разкриха близки на футболиста. Той е споделил своите планове още в дните преди официално да обяви раздялата със скандалната плеймейтка. В края на миналата седмица нападателят написа във Фейсбук, че най-коментираната светска двойка вече не е заедно. Новината беше потвърдена и от Николета.

"Валери винаги е харесвал Италия, защото там се чувства като у дома - разказа източникът на "България Днес". - Реално той е прекарал по-голямата част от съзнателния си живот там. Има намерение да купи къща."



Една от причините за раздялата между Валери и Николета е нежеланието на сексбомбата да бъде с него в Италия. В момента Божинов играе за втородивизионния "Тернана". 29-годишният футболист живее под наем в 100-хилядния град Терни, който се намира в Централна Италия.



"Николета идваше при него с дъщеричката им Никол най-вече за да си напазарува дрешки от Рим и Милано - разкри приятелят на Божинов. - Оставяше малката и хукваше. След това гледаше да се прибере по най-бързия начин към България."

Очаква се Николета Лозанова да вземе след развода семейния апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади". Божинов хариза преди години на Алисия друго жилище, което се намира в жк "Изток".



"Валери винаги може да си купи нов апартамент в столицата, ако пожелае, но поне засега няма намерение да го прави - добави източникът на "България Днес". - Има още два месеца до края на първенството в Италия. Ако всичко е наред, може да остане и за следващия сезон."

Нападателят не се представя според очакванията. Той вкара само пет гола в 21 двубоя, а освен това имаше проблеми с контузия.



Божинов живееше самостоятелно на Апенините още от 14-годишен. Там намери и първото сериозно гадже - българка от ромски произход, чийто род е от Горна Оряховица. Тяхната връзка продължи няколко години преди Божинов да бъде пленен от чара на нощните заведения и легендарните български златотърсачки.

Роднините на Валери Божинов ще водят при него двете деца. По-големият – Валерко, е в първи клас и няма никакви проблеми да пътува със самолет. Малко по-сложна е ситуацията с щерката Никол, но с разрешението на Николета тя също може да вижда татко си в Италия.

Биологичният баща на Валери - Емил, и майка му Пепа Ангелова ще съпровождат хлапетата. Божинов се е консултирал за тази схема с Благо Георгиев. По същия начин Джизъса взема за кратко при себе си в Русия своята дъщеря Йоана.