Футболистът на сръбския „Партизан” Валери Божинов е останал без пукнат лев и разпродава активите си. Само преди броени дни играчът се е разделил с чисто нов Мерцедес, с който пърпореше след тренировка.

Возилото на Валери бе уникален бял Мерцедес последен модел. Футболистът го взел на лизинг в края на миналата година и на регистрационната табела му сложил любимите си номера 8686. С това където и да се появяваше, получаваше специално внимание. Уви, от няколко дни автомобилът не е в движение, а е обявен за продан в известна автокъща. Според запознати причината за това е, че така Божинов няма да плаща застраховката на возилото.

Това обаче не е единственият финансов карък на любителя на малки котета. Според запознати той е стигнал до просешка тояга и дори отказва да изплати издръжката за дъщеря си Никол на бившата си жена Николета. Водещата на „Папараци” вече трети месец чакала бащата на момиченцето й да се сети, че то има нужда от пари, с които да се погасяват скъпата му детска градина, дрехите и храната му, пише "Уикенд". „Николета не го е погнала в съда само, защото не вярва, че има какво още да му вземе. Той съвсем се е окъсал”, нищят го в светските среди.

От една година Божинов не е дал и стотинка за издръжката на малкия Валери, детето му от Алисия. Скоро от сърцето му се откъснали 2000 евро, които дал на певицата, и то след много уговорки и увъртания, споделят запознати със ситуацията.



Известни столични играчи обаче разкриват друга причина за положението, в което футболистът е изпаднал. Според тях по-скоро той се опитва да се преструва на пропаднал, за да не се налага да дава половината от авоарите си на законната си жена Николета. Не е тайна, че двамата с нея са в обтегнати отношения и е въпрос на време да стигнат до развод. При такъв всичко, което играчът е спечелил, докато двамата бяха семейство, трябва да се подели. Това естествено никак не го устройва и за да избегне финансовите й претенции е предпочел да „изгуби” по документи много от своите притежания.

„Такъв хитрец като него не може да се окаже без пари. Зад него стоят финансисти и счетоводители, които непрекъснато го съветват къде да сложи парите си. Всичките тези трикове ги научи още в Италия от своите колеги, които непрекъснато крият приходите си заради данъците”, обясняват запознати. Според тях подобна версия звучи много по-убедително отколкото фалита на футболиста. Още повече, че би разкрило и причината друга майка на негово дете – Алисия така яростно да го гони в съда за по-висока издръжка на сина й.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук