Валери Божинов не издържа на злобата и завистта, които се изсипаха срещу него последните години и избухна срещу постоянните нападки.

Футболистът на Тернана е доволен от живота си в Италия, на който много от зложелателите му завиждат.

„Има нещо сбъркано с част от хората в България. Не казвам с всички, никога не може да се обобщава така, а не е и правилно. Но някои от българите бързат да те съдят и упрекват, без дори да знаят в действителност какъв си и защо предприемаш даден ход или действие. Злобата и завистта са две от нещата, които трябва задължително да изкореним от съзнанието и поведението си, ако искаме да прогресираме като народ и нация. Едва ли съм първият, който го казва, но ако се замислите наистина е така. Не е нормално да се критикува всяка една твоя крачка, а и то не градивно, а просто така – защото някой е направил нещо повече от теб“, коментира Божинов пред “Топспорт”.



„Не казвам, че аз превъзхождам с нещо хората в родината си. Напротив – човек съм като всички останали. Не се смятам точно за преуспял, но може би попадам в графата със спортистите, състезателите, които са успели да постигнат нещо в кариерата си. Има страни, в които всичко това е от значение и се уважава от останалите. За съжаление у нас все още не е така“, продължи той.

„Аз вече в известна степен свикнах с негативните коментари по свой адрес. Просто решавам да ги игнорирам и да не се поддавам на провокациите. Когато обаче ситуацията стане прекалено нетърпима си търся правата, както и всеки друг. Но общо-взето наистина гледам да се наслаждавам на живота и семейството си, а неприятните коментари ги приемам просто като фон, като нещо странично.”