Валери Божинов спази заканата си да даде под съд Нова телевизия и продуцентите на “Биг Брадър” заради изфабрикуваната гей афера между него и участника в риалити шоуто - нимфомана Кристиян Стойков.

Това написа много жълт вестник и веднага след това беше преписан от всички клюкарски сайтове.

Искът на Божинов е насочен срещу Кристиян, Нова тв и продуцента на риалити шоуто “Биг Брадър” - фирмата на Нико Тупарев „Олд Скул", като от всички замесени футболистът иска да получи по 70 000 лева обезщетение.

Лъжа е. Не сме подавали иск. С Нова телевизия се разбрахме, след като Валери Божинов получи извинение, и нямаме претенции към нея. Това обясни по повод клюката представителят на футболиста Георги Градев, който е специалист по международно спортно право, пише в. "24 часа".

Той бе разпространил заявление, чрез което Божинов заплашва да съди Нова телевизия и формата “Биг Брадър” заради твърдението на един от участниците в шоуто - Кристиян Стойков, че е спал с футболиста. На следващия ден водещият на шоуто Ники Кънчев се извини на Божинов от името на целия екип.

Градев допълни, че Божинов сигурно ще заведе иск към самия Стойков, ако той не се извини публично и не признае, че думите му са измислица.