Няма такъв въпрос, на който не искам да отговоря. Имал съм много възможности да говоря пред други, но сега избрах да споделя нещата тук.

Това заяви футболистът Валери Божинов, който „случайно“ гостува в „Поверително с Николета Лозанова“.

„Появата му в предишното издание на предаването беше внезапна, а поведението – съвсем спонтанно. Той се появи вкъщи, когато давах интервю, без изобщо да го очаквам. Адски съм му благодарна за това, че се съгласи да говори пред камерите“, застрахова се Ни Ло преди интервюто на Валери.

В ролята на „изповедник“ бе Азис, пред когото футболистът сподели, че въпреки препятствията, които среща по пътя си, иска да е силен психически и да са здрави децата му.

„Всички гледат в живота на популярните хора в България. Не мога да разбера защо не гледат себе си. Какво значение има коя известна личност какво прави в живота си“, възмути се Валери, очевидно подразнен от постоянния интерес към него.

„Не си пазим хората, не си пазим талантите. Клюката ни убива. Искам да изкрещя: „Оставате ме на мира!“. Много е стресиращо да живееш под постоянния прицел на клюките в жълтата преса“, допълни той.

Азис го попита какви хора допуска Валери до себе си и той отговори: „Животът ме е научил да ограничавам кръга от хора, с които общувам. Каквито и проблеми имам, не искам да натоварвам никого с тях. Нито Николета, нито майка ми, нито когото и да било“, заяви футболистът.

Валери призна, че често пъти ходи на църква и се моли – за себе си, близките си. „Задавал съм си въпроси, питал съм се къде съм сгрешил и съм търсил отговори“, каза той.

Азис го попита къде е грешил повече – в професионален или личен план, на което Валери отговори:

"Мисля, че в професионален план съм грешил повече. В личен план – да, парвил съм грешки. Влюбих се в Алисия, бяхме заедно. После се влюбих в Николета, оженихме се. Такъв е животът, човек не предполага как ще реагира в един следващ момент“, каза Божинов.

„Изповедникът“ успя да разчувства футболиста, припомняйки му истории от времето на бурната му любов с Николета. Въпреки, че си придаваше куражлийски вид, Валери не се сдържа и очите му се насълзиха. „Това са хубави спомени, няма как да не ме разчувстват“, каза той.

Божинов сподели, че щастлив с двете си деца. „Валерко е много умен. А малката ми е слабост. Много си я глезя. Като гледам Валерко, все едно гледам себе си – добричък, миличък, общителен. Докато тя е друга – има ината на майка си и моята „муцуна“, пошегува се той.

Запитан чия е вината за раздялата му с Николета, Валери отговори: "Мисля, че и двамата сгрешихме. Но затова сме хора - да се учим и да поправяме грешките си. За мен най-важното е да се разбираме, да се ценим и уважаваме. Заради децата трябва да се правят компромиси", допълни той.

„Аз се боря с всичко – със себе си, с обществото срещу мен. Но ще постигна своето. В България има много завист, много злоба. Каквато и цел съм си поставял обаче, съм я постигал“, заяви Валери Божинов.