Източници разкриха шокиращата новина, че Валери Божинов е отказал да се включи в благотворителна кауза, с която да се подпомогне лечението на онкоболни деца.

Футболистът е бил любезно поканен да се присъедини към втората кампания „Да оставим следи II“ на сдружение „Кауза“, която е под патронажа на Христо Мутафчиев, пише bliasak.bg.

След няколкочасови размисли Валери категорично е отказал да се включи в звездната фотосесия. Дали причината е била, че е нямало да му се плаща за труда, не е ясно.



За разлика от Божинов обаче едни от най-големите български звезди с готовност се включиха в каузата, заставайки пред обектива на фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова.

Сред тях бяха легендите Христо Стоичков, който откри Божинов за родния футбол, и Джоко Росич. Със свои кадри се включиха още Кубрат Пулев, Жени Калканджиева, Иван и Андрей, Мариан Вълев и много други.

Впоследствие снимките бяха продадени на търг, сумата от който отиде за закупуването на уреди и машини за онкохематологичното отделение - детска клиника УМБАЛ "Свети Георги" в град Пловдив.