Валери Божинов спази заканата си да даде под съд Нова телевизия и продуцентите на „Биг Брадър" заради изфабрикуваната гей афера между него и участника в риалити шоуто - нимфомана Кристиян Стойков.

Близки до нападателя на „Партизан" и националния отбор разкриха пред „Всеки ден", че преди дни адвокатът му е предявил иск за 210 000 лева в Софийски районен съд.

Искът на Божинов е насочен солидарно срещу гея Кристиян, Нова тв и продуцента на риалити шоуто „Биг Брадър" - фирмата на Нико Тупарев „Олд Скул", като от всички замесени в интригата футболистът настоява да получи по 70 000 лева обезщетение.

Според исковата молба, депозирана от адвокатите на ритнитопковеца, лъжливите твърдения на Кристиян, че е спал с Валери Божинов, сериозно са увредили авторитета му и са му причинили както морални, така и материални щети.

Излъченото предаване, в което Кристиян разказва за мнимата си хомосексуална връзка с Божинов, е било в навечерието на важния мач на „Партизан" с казахстанския „Астана" за Шампионската лига, а заради емоционалния стрес Валерко не могъл да се съсредоточи на терена и да помогне на клубния си отбор да спечели мача и да си осигури участие в най-комерсиалния футболен турнир.

Според исковата молба на Божинов продуцентите на предаването и ръководството на Нова тв не са спазили практиката, че когато се разпространяват определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикуват, трябва да се убедят в тяхната истинност. Освен това от Нова тв и от „Биг Брадър" не са поднесли подобаващо извинение на Божинов. В медиите имало общо 136 публикации по темата, така че на практика обхватът на клеветата е достигнал до близо 4 милиона души, изчислил е юристът.

Ако съдът уважи иска на Божинов по делото за клевета, то това ще е най-високата сума, присъждана за лъжливи твърдения в България. До този момент рекордът се държи от Волен Сидеров, който преди няколко месеца бе осъден за 200 000 лева от Бойко Борисов.