Сензационни разкрития за своите мечти направи националът Валери Божинов в ефира на новата информационна телевизия Нюз7, под чийто знак минава родното футболно първенство.

Той се изказа от стадиона на приютилия го втородивизионен италиански клуб Виченца, недалеч от Верона, където плейбоят живее от миналата година със съпругата си Николета.

Позасрамен от въпросите за ниската позиция, в която се е озовал, Божинов разказва, че е готов да се бори отново да се върне в голямата игра и както се изразява „името му пак да заработи”. Иначе той има План Б.

Телевизията много го влече, както си призна чистосърдечно самият футболист. Той се вижда в две възможни роли. Едната определи като „футболен анализатор”, а другата е свързана със статуса му на светска звезда. Горнооряховецът се вижда актьор. Мечтае за главна роля в телевизионен сериал или дори за Холивуд. Смята, че има качества за това. Валери се определя „не като половин, а като цял италианец”, пише Супер 19'.

Това не е лигавене, а самата истина, подкрепя го неговата съпруга Николета. Запитана защо не се възползва от офертата двамата с Божинов да изберат пловдивския клуб Ботев, който го желаеше и бе готов да му плаща сума ти пари, и да заживеят в родния й град, Ни Ло беше категорична, че на този етап това не е добро решение. Плеймейтката е категорична: „Бих живяла в Италия цял живот”. Валери дори открехна нейните бъдещи творчески планове.

След връзките с футболисти толкова разбирала от техния спорт, че направо била готова за мениджър. Самият Божинов се допитвал винаги до нея преди да вземе дадено решение. Ако това е вярно, сега разбираме защо толкова често сменя отборите и си тръгва от всеки със скандал, който определено не качва акциите му. С мениджър като Николета човек наистина става медийна звезда, но и си гарантира фиаско в спорта, личи по пътя на Валери в двете години на връзката им. Напомняме, че той избяга от Италия, за да отиде през Англия в Португалия, но и оттам бе изгонен, за да се върне на Ботуша и да бъде заврян в десета глуха или по-точно - в изпадащ отбор в местната втора дивизия.

Николета се връща в шоубизнеса от 25 март, когато стартира амбициозното шоу Къртицата, в което тя ще бъде главно действащо лице, заедно със семейния им приятел с Валери - певеца Азис. Според легендите нещо като 100 000 евро бил хонорарът на сексбомбата за участието в проекта на ТВ7.