Валери Божинов се опитва да изглежда все по-мъжествен. За да тушира слуховете за своята гей ориентация, които виреят в Сърбия напоследък нападателят на „Партизан" Белград си е пуснал окосмението по лицето и най-сетне е успял да брадяса.

Заради близките си отношения с Азис в България съседите ни от няколко седмици насам осмиват Валерката и го наричат „педер". Подобни публикации излязоха в най-големите сръбски вестници, гарнирани със снимки, на които Азис и Божинов позират прегърнати. Валери бил толкова обиден от тръгналите по негов адрес клюки, че си поставил за основна цел да изглежда по-мъжествен. Освен че вече има брада по лицето, той през ден разпространява свои снимки от фитнеса, автомобила или с децата си, като отбелязва какъв горд татко е.



Валери дори засне клип, в който демонстрира високо самочувствие и се самоопределя като „много готин". Във видеото той е с новия си съотборник Иван Бандаловски. Клипът показва как двамата слушат песен на Ивана, която пее „много си готин". След всяка реплика пък Валерко отговаря със „знам, знам", подплатено с широка усмивка.

Според футболни маниаци приятелството на Валери и Иван ще повлияе зле на играта им на терена. И двамата са известни със скандалното си поведение - Бандаловски неведнъж бе гонен от мач заради грубата си игра, а Валери е известен повече с личния си живот, отколкото с представянето си в мачовете.