Гимнастичката Валерия Дочева стана третият сигурен финалист във „Фермата“ след като надделя над инструкторката на кучета Елена Андреева в драматичен дуел в четвъртък вечер. По-рано през седмицата Яни и Калоян бяха посочени за сигурни претенденти за наградата от 100 000 лв., след гласуване на всички отпаднали участници в третия сезон на шоуто. Тази вечер, в последния дейли епизод за този сезон, един срещу друг ще се изправят Виолета и Алек, а изходът от този двубой ще определи и последния, четвърти финалист във „Фермата“ 3.

С определянето на четиримата претенденти за голямата награда тази вечер ще стартира и гласуването на зрителите. Вижте подробности тук.

Още в първата битка вчера Валерия падна тежко и отключи стара травма на рамото си, което донесе победа на „Сивия кардинал“, както фермерите наричат Елена. След края на първата игра, двете дуелистки избухнаха в плач, а Валерия бе на косъм да се откаже от дуела, но успя да се съвземе след като получи подкрепата дори на своята противничка Елена. Във втората битка - „Рязане на гредите на противника”, инструкторката на кучета реши да прояви спортсменско отношение и да не даде всичко от себе си, за да помогне на приятелката си, която имаше силни болки. Трогната от жеста, Валерия помоли Елена да изиграе играта, но тя не се съгласи и гимнастичката взе две точки от битката. В последната, трета битка, въпреки тежкото си физическо състояние, Валерия успя да пренесе 58,300 кг. пясък за 13:56 минути. Дуелът завърши успешно за гимнастичката и тя стана третият сигурен финалист във „Фермата”.

На финала на 17 декември четиримата финалисти ще се състезават в три етапа, които носят различен брой точки, като зрителският вот е с най-голяма тежест. В първия етап всички отпаднали участници от „Фермата“ 3 ще гласуват за своя фаворит, което ще даде на всеки финалист определен брой точки. Във втория етап ще се разиграят три битки, които ще изпитат силата на фермерите и ще добавят точки в актива им. Третият и най-важен етап е резултатът от гласуването на зрителите. Победителят, в третия сезон на „Фермата“, ще бъде финалистът, събрал най-голям брой точки след трите етапа. Той ще спечели наградата от 100 000 лева.