Валерия Докузова, която вчера отпадна от MasterChef след като поднесе на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки половината от италианските каноли, които трябваше да приготви, гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели със зрителите на bTV емоциите от най-голямата кухня в България и плановете си за бъдещето. Красавицата призна пред Деси и Сашо, че тя е от хоби-готвачите, които предпочитат да разполагат с достатъчно време, за да изпипат всеки детайл и именно това я е затруднило най-много в шоуто. Тя призна, че MasterChef я е срещнал с много интересни хора, но отчита и „настървеността“ за победа, мотивирана от голямата парична награда от 100 000 лева и курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон. Леко засегната от коментари на конкурентите си, тя е открила и хора, на които се е доверила.

Предпазлива по характер след житейски предателства и разочарования, Валерия смята, че е открила „формулата за оцеляване“ в модните среди. Странейки от злобата и интригите, тя се занимава с моделство от 2010 година, когато за първи път взима участие във Фестивал на прическата и красотата. Тя знае от малка, че иска да се изявява на подиума и сцената, затова целенасочено се явява на кастинги за фотосесии, реклами и филми. Завършила е Националното училище по танцово изкувство в София, за да разшири мирогледа извън родния си град Симитли. От там избягала заради тормоза на съучениците си, които не спирали да се задяват с нея. В последствие се занимава с народни танци, модерен балет, кизомба, суинг и салса, които съчетава с готвене в общежитията. Красавицата разказа как е разполагала със седмичен бюджет от 20 лева, в който се включват и транспортните разходи, за да се прибере до вкъщи. Това я е принудило да започне да експериментира в кухнята и я е превърнало в любимка на целия блок.