Хората около нея я определят като нежно и чувствително миньонче, но зад тази същност се крие един впечатляващ глас, силна майка и дисциплинирана жена – по този начин в. “Жълт Труд” представя една от звездите на музикална компания “Пайнер” – Валя.

В откровено интервю тази седмица тя разказва за началото на своята музикална кариера, която професионално стартира преди 17 години. Тогава Валя е приета да учи английска филология, но изборът й се оказва друг.

“Бях приета да уча “Английска филология”, но избрах да градя кариера с фирма “Пайнер”, защото по това време се явих на кастинг и бях одобрена. Така отворих нова страница в моя живот. Казах си, че мога да завърша висше образование, докато работя като певица, както и стана”, разкрива изпълнителката.

Любовта й към фолклора идва още от детските й години – признава, че е закърмена с народната музика, защото в семейството й се е слушала много такава музика. Причина за това е и баща й, който е музикант и с неговия оркестър често репетирали. Точно тогава Валя открива увлечението си по музиката, а слушайки, започва да се учи да пее.

Към днешна дата нейните участия преминават изцяло с живо пеене и микс от над 7 стила музика. В репертоара й има не само поп фолк песни, но и фолклор, поп, евъргрийни и други.

“Ще ви призная, че едно време слушах метъл и мога да пея рок парчета. Джон Бон Джоуви ми е любим и негови песни сега също попадат в репертоара ми. Наскоро на мое участие изпях It’s my life и хората не можеха да повярват, че фолк певица може да пее рок песен”, споделя още Валя в интервюто.

Тя разказва с голямо вълнение и за изявите си на една сцена с имена като Миле Китич, Весна Змиянац и Шабан Шаулич.

“Ами всичко е съдба. Винаги съм мечтала да пея на една сцена с такива изпълнители”, откровена е звездата на телевизия “Планета”.