Изпълнителката на музикална компания „Пайнер студио" - Валя направи първи стъпки в киното с участие в игралния филм с работно заглавие „Островът".

Певицата е получила ролята без предварителен кастинг, тъй като режисьорът на филма - Камен Калев сам забелязал артистичността на певицата от нейните видеоклипове през годините.

По желание на продуцентите ролята на Валя ще бъде запазена в тайна до появяването на филма по кината.

„Приятно се изненадах, когато един ден ми позвъниха по телефона от екипа и отправиха предложение към мен за участие във филма „Островът".

*Валя

Ролята ми не е голяма, но аз съм на олимпийския принцип - важно е участието".- споделя певицата и допълва: "Благодарна съм на Камен Калев, че е забелязал моя образ и ме покани да участвам в лентата. Снимките протекоха в изключително приятна и вълнуваща атмосфера за мен".

*Валя

За снимачен терен екипът е избрал София, Бургас и на остров Света Анастасия (бивш Болшевик). Филмът е със съвременна тематика, разказващ за една обикновена любов. 

*Валя

Заради вътрешните трансформации на главния герой тя обаче претърпява огромно развитие.

*Летисия Каста

Двете главни роли са поверени на чужденци добре познати в световния шоубизнес - френският топ модел и актриса Летисия Каста и датският актьор Туре Линдхарт, известен от заглавия като "Ангели и демони" и "Сред дивата природа" на Шон Пен.

*Летисия Каста

Очаква се филмът да е готов през май 2011 година, тогава и почитателите на Валя ще могат да я видят в новото й амплоа.

*Летисия Каста

Певицата признава, че участието й във лентата е ново предизвикателство за нея и с нетърпение очаква премиерата на филма. Режисьорът пък от своя страна не крие желанието си "Островът" да влезе в конкурсната програма на следващото издание на фестивала в Кан.