Ванеса е родена на 10 април 1992 г. в Ямбол. Занимава с музика от малка, eдва на 16 се явява на прослушванията за „Мюзик Айдъл" и стига до театралните кастинги.

Младата певица привлече вниманието на публиката още с дебютната си песен „До стената", но истинският й успех дойде през 2015 г. с парчето „Малката", в което участва и Алисия. През 2016 г. Ванеса затвърди името си на фолк сцената с песента „Говори бившата", а в клипа взе участие нейната колежка Алисия. Потърсихме Ванеса, за да я попитаме за изневерите, футболистите, майчинството, кариерата и приятелството й с Алисия, пише "Всеки ден".

- Ванеса, в песента ви „Говори бившата" пеете за мъж, който сте хванали в изневяра и му пожелавате повече пари и повече жени. Как решихте да изпеете такова парче?

- Когато чух песента, изключително много ми хареса, текстът към музиката е силен и емоционален и наистина почувствах, че трябва да я изпея. Може темата да е клиширана, не веднъж е пято за изневяра, но пък какво да се прави, мъжете не спират да изневеряват. В днешно време като че ли това е нещо нормално, това е бичът на нашето общество - изневерите. Интересно е, че за хората това вече е нещо нормално. Всеки ден се разпадат семейства, а много малко хора запазват добри и нормални взаимоотношения. С тази песен исках да покажа на всички момичета, че не трябва да се оставят да бъдат манипулирани, лъгани и пренебрегвани. Всяка жена трябва да има самочувствие, да уважава себе си и да се стреми към това, което заслужава. Не казвам, че не трябва да обичаме, напротив. Любовта е една от най-силните емоции, която те кара да сияеш и да се стремиш към съвършенство. Просто е трудно да откриеш човека, който ще бъде с теб въпреки всичко и ще ти бъде верен.

- Посветена ли е на някой мъж?
- На всички мъже, които изневеряват. Шегувам се, не, песента не е посветена на мъж. На мен, както и на много други момичета са ми изневерявали, но при други обстоятелства. Има различни форми на изневяра, ние избрахме да покажем една от тях. Човек може да изневери дори и мислено, даже според мен това е най-голямата изневяра. Всеки може да изневери интимно, но когато някой си мисли за друг човек, а половинката му е до него, е по-лошата изневяра.

*Ванеса пусна снимка с колежката си и приятелка Алисия в профила си във Фейсбук на 1-ви март, когато Алисия има рожден ден и написа: Честит рожден ден @alisiaworld Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана! Бъди заобиколена от хората, на които държиш и нека те ти даряват безкрайна любов! Остани този прекрасен човек, който си! Благодаря ти за всичко! Обичам те! 

- Значи ви се е случвало да хванете половинката си в изневяра.
- Както вече ви казах, и на мен са ми изневерявали, но истината е, че не съм хващала половинката в изневяра. Интересното е, че беше самопризнание от негова страна. Това не означава, че ме е боляло по-малко. От изневяра винаги остава белег. Когато си изпитвал чувството да ти изневерят, след това си слагаш преграда и трудно допускаш човек до себе си. Не искаш да бъдеш наранен отново от най-близкия ти човек.

- В ролята на „рогоноската" във видеото влиза вашата колежка Алисия. Вие ли й предложихте да изиграе тази роля и защо решихте да е точно тя?
- С Алисия сме доста близки и аз се допитвам до нея за много неща и мислим за нашите фенове. Беше интересно отново да ни видят заедно на екран. Всички до последно смятаха, че това ще е дует между двете и никой не заподозря, че всъщност Алисия влиза в ролята на главната героиня в клипа. Определено всички бяхме единодушни в решението си за видеореализацията. Алисия влезе перфектно в ролята, предаде нужната емоция, за което съм изключително благодарна.

- Във фолк средите конкуренцията е огромна и рядко се наблюдава приятелство между колеги. Вие с Алисия демонстрирате много близки отношения. Можете ли да кажете, че тя е ваша истинска приятелка?
- Да, наистина мога да кажа, че за мен тя е истинска приятелка. Тя е човекът, който изключително много ме мотивира и подкрепя, съветва и помага. Чувствам я много близка, успя за отрицателно време да влезе в сърцето ми. Обожавам да разговарям с нея по всякакви теми, да споделям, да се съветвам за различни неща. Много позитивен и добър човек е, зарежда ме с положителна емоция и амбиция да се развивам. Между мен и Алисия няма конкуренция, напротив, сплотява ни обичта към музиката и нашите фенове. Самата публика иска да ни вижда заедно. Аз съм реалист и съм наясно, че имам още много път да извървя, докато стигна нивото на Алисия, и в това няма нищо лошо. А това, че Алисия ме подкрепя, показва, че тя е истински професионалист и добър човек. Няма друг български изпълнител, който да е направил това, което направи Алисия за мен и моите колеги. Тя е голям човек. Надявам се един ден и аз да помагам така на мои колеги.

- Как двете успяхте да се сближихте толкова много?
- От самото начало имаме симпатии една към друга, а когато вече започнахме и да работим заедно, много си допаднахме като характери. Имаме много теми за разговор. Всъщност се сближихме доста бързо, след като се включи в песента ми „Малката". Обожавам да прекарвам време с нея. Разбирам я и тя разбира мен, можем да си говорим и без думи, само с поглед. Чувствам я като сродна душа.

- Алисия е известна със слабостта си към футболисти. Вие падате ли си по такива мъже?
- Е, кой не си пада по футболисти, а и те си падат по фолк певици. В интерес на истината има много красиви футболисти, но за мен не това е важното. Човекът до мен трябва да ме обича и подкрепя в това, което ме прави щастлива. Професията не е важна, важно е отношението. Може би футболистите и певиците си приличат по няколко неща и затова доста често имат връзки. И в двете професии си под строга дисциплина, личният ти живот е ограничен и работим за нашите фенове.

*Ванеса публикува снимка на сина си в личната си страница във Фейсбук, за да му честити рождения ден на 19-ти февруари: "Честит рожден ден, мое малко съкровище! Бъди жив и здрав, имай прекрасно и безгрижно детство! Две години изминаха бързо и неусетно! Ти внесе радост в живота ми, ти си моята любов, ти си моята сила, ти си моето спасение! Обичам те!Мама!

- Не криете, че сте разделена с бащата на детето си. Сама ли го отглеждате и помага ли ви някой в грижите за малкия ви син?
- Така е, с бащата на детето ми сме разделени. От съвсем скоро вече сме и разведени. Моите родители много ми помагат за отглеждането на сина ми, изключително съм им благодарна. Те се раздават безкрайно за мен и сина ми, малкият ги обожава. Разбира се, старая се да вижда баща си колкото е възможно по-често. Не искам да му липсва абсолютно нищо.

- Как успявате да балансирате между майчинството и кариерата, все пак ви се налага да работите предимно нощно време?
- Не е лесно, но много мои колеги го правят. Наистина е трудно балансирането, но за момента мисля, че се справям и съм намерила начина да съчетавам нещата. Близките ми също много ми помагат за това. Винаги, когато имам свободно време, гледам да съм при сина си. А през останалото време съм на репетиции и участия. Изморително е, но си струва.

- Мислите ли, че все повечето мъже се комплексират жената до тях да е успяла, работеща, независима и известна?
- Да, определено е така. Повечето мъже се комплексират и в много случаи точно от това се получават неразбирателствата и разделите. Никой мъж не иска жена му да печели повече пари от него, да разполага със собствените си средства. Това е под достойнството им, пада им самочувствието. Повечето искат да контролират половинките си и да бъдат зависими от тях. Когато една жена е независима, тя е силна и решителна, мъжът не може да приеме точно това. Време е мъжете да разберат, че времената се промениха. Време е да преглътнат егото и гордостта си и просто да обичат жените до себе си, без да ги омаловажават.

- Има ли в момента мъж до вас?
- Единственият мъж до мен сега е синът ми. Отдала съм се изцяло на семейството и кариерата си. Има много неща, към които се стремя, мъжете не са приоритет в живота ми.

- Явявали сте се на кастингите за „Мюзик Айдъл 2". Разкажете ни малко повече. Какво се случи и защо не ви допуснаха по-напред?
- Да, когато се явих на „Мюзик Айдъл 2" бях само на 16 години, нямах никакъв опит. Дотогава не се бях занимавала професионално с музика, не съм изучавала. Достигнах до театралните кастинги в София, където и беше краят на участието ми. Думите на покойния Вили Казасян бяха: „Гласчето ви става за озвучаването на анимационни филми". Тогава трудно приех казаното, много плаках, но днес вече разбирам, че е било за добро. Това ме мотивира да се усъвършенствам, да търся перспективи и реализация. Започнах да посещавам музикален педагог, което много ми помогна. Случи се преди почти 9 години, но все още помня ясно гласа, интонацията, мимиката. Думите се запечатаха в съзнанието ми. Благодарна съм му, че в този ден преди 9 години ми е казал точно това. Помогна ми да бъда по-добра и да се изкачвам по стълбичката на успеха. Поклон пред паметта му!

Сн. Фейсбук