-Как се стигна дотам да се съдите с Албена Вулева?

-Миналата година бях поканена в коментарното студио на „Голямата уста" към риалити шоуто „ВИП Брадър", за да коментирам случващото се в Къщата. Коментирала съм всички участници в Къщата, включително Албена Вулева и майка й Людмила Захажаева. Никога не съм ги обиждала персонално и изключително внимавам за всичко онова, което ще кажа по чийто и да е адрес.

Всичко започна оттам, че аз прочетох в различни сайтове как Албена е била тормозена и малтретирана като дете от баща си. Искам да уточня, че не познавам нея и нейното семейство, единствено съм цитирала всичко онова, което се пише по списания, сайтове и т.н. Тя се бе разсърдила от тези ми думи, но защо в такъв случай не е съдила медиите, които разпространяват тази информация, а се захвана с мен? Тя обича да обижда публични личности и по този начин да привлича вниманието върху себе си.

С мен обаче е сгрешила, тъй като не съм човек, който ще си кротува и мълчи, особено при толкова обидни квалификации и дефиниции, които тя избълва по мой адрес... Няколко месеца след изказванията ми в „Голямата уста" Людмила Захажаева е подала тъжба в съда по повод думите ми, че дъщеря й е била малтретирана.

На първа инстанция в Районния съд делото е прекратено, тъй като тъжбата е депозирана след изтичане на законовоустановения шестмесечен срок. На този етап Захажаева няма образувано дело срещу мен. Тя твърди, че не може да образува дело срещу мен, защото аз си плащам по разни съдилища. За тази клевета аз също съм завела дело срещу нея.



-Как бихте отговорили на тези нападки?


-Как да отговаря - това са долни лъжи. Никога не съм си плащала на съда, винаги съм работела с адвокат Екатерина Димитрова, с която нямам загубено дело. Нито съм плащала да не се образуват дела срещу мен, нито пък, за да печеля дела. Как да не водя дела след тази словесна помия, която се изля върху мен? Бях сравнена с всички животни от „Енимъл планет".

В текста си срещу мен Вулева ме нарече: „свиня, зурла, хипопотам, кит, кашалот... Всички видове животни, с които съм сравнена, е нищо в сравнение да изразиш съжаление за това, че убийците ми не са ме „гръмнали", защото не са ползвали куршуми за едър рогат добитък".

-Къде е публикувано въпросното й изказване?

-Гадният й текст по мой адрес излезе в клюкарски сайт, в който тя е работела.

-Какво се случва с делото конкретно?

-То продължи малко повече от година. Албена Вулева вече е осъдена на първа инстанция. Не съм присъствала в съдебна зала, защото не смятам, че е достойно да съм на едно място с човек като нея. Не съм се изплашила, просто аз съм тъжител и моето присъствие там не е необходимо. След като осъдих Вулева, тя и майка й не спират да ме обиждат.

Следя всяка една нейна публикация и завеждам нови дела срещу майката и дъщерята. Постъпката ми не е смелост, правя всичко това, за да защитя името и достойнството си. Делото ми е от наказателно частен характер, и тъй като в това дело не съм конструирана като граждански ищец, съдията е присъдила глоба от 1000 лева за Вулева, които тя дължи на държавата като част от наказанието й.

Намирам размера на глобата за прекалено нисък, затова съм го обжалвала. Тепърва ще заведа гражданско дело, в което ще изложа претенциите си за нанесените ми обиди. Същото ще направя и към майка й Захажаева. Ежедневно следя какво те пишат в профилите си във фейсбук за мен и още на следващия ден заверявам текста при нотариус.



-Но ще имате ли успех на всичките дела?

-Идеята на Албена Вулева е да се прикрие зад многото профили, които си е направила във фейсбук. Тя има такива както на кирилица, така и на латиница. Тя се мъчи да избегне закона, казвайки в съда, че еди си кой профил не е неин и глупостите по мой адрес не ги е писала тя. За тази работа обаче си има служби, отдели в ГДБОП, които се занимават с айпи адресите и те с лекота могат да установят кое от кого кога е написано.

-Каква е целта ви?

-Да й взема какво и да е, вярвайте ми. Единствено искам да я спра да говори в публичното пространство, употребявайки език, тя и майка й, който е гаден, долен, гнусен, дори неподходящ за една жена, бидейки и тя обществена личност. Когато човек е известен и дава пример с личността си, все пак тя участва и в риалити формати, тя трябва да се държи възпитано и достойно. Тези две жени не притежават тези две неща.

Нямам никакви финансови претенции, но съм сигурна, че след четвъртото, петото наказателно дело, тя вече ще бъде осъдена. Защото след първото дело за обида и клевета, при определени обстоятелства - например, ако не е осъждана до момента, съдът заменя наказателната отговорност с административна такава и налага глоба - в случая с Албена Вулева глобата е в размер на 1000 лева, като не се води осъждана.

Тази правна норма се прилага само веднъж и при всяко следващо такова дело в свидетелството й за съдимост до името й вече ще пише „осъдена". Свободата на словото не означава слободия! Сравненията, че приличам на животно, не ме обиждат, на това гледам с насмешка...

Но когато прочетох, че убийците ми били големи леваци и не са ползвали куршуми за едър рогат добитък, каквото животно съм аз, това вече мина всякакви граници. Това не можа да бъде простено и стигнахме до съда! Освен че ще й запорирам всичко, освен, че ще й завеждам всякакъв вид дела, ще имам всички видове претенции към нея.

-В момента тя осъдена ли е?

-На първа инстанция да, очакваме втора през есента в Градския съд. Категорично съм убедена, че втората инстанция ще потвърди присъдата на първата. Следя подобен тип дела, за далеч по-безобидни думи биват осъждани на много по-големи суми.

Давам пример делото на Венета Райкова с Евгени Минчев. Той бе осъден да заплати на Венета Райкова сумата от 25 000 лева на първа инстанция за това, че е казал, че Венета „мирише на вкиснато зеле". Постановените 1000 лева глоба за Вулева от съда са малко, разбира се, че моята адвокатка ще обжалва сумата.

Какво излиза, че могат да те правят за резил пред цяла България и ако си потърсиш правата, виновният ще бъде наказан само с едни 1000 лева?! Нека и съдиите да започнат да издават по-сериозни присъди. Познавам хора, които за две обидни думи са взели по 50-70 хил. лева, а за цял пасквил срещу мен само 1000 лева?!

-Каква е компенсацията, която вие желаете от нейна страна за нанесената обида?


-Бих могла да се задоволя единствено с това, ако успея да затворя изключително голямата й уста, която тя отваря по отношение на всякакви хора, търсейки внимание. Искам завинаги да затворя устата й, за да не обижда хората.

-Какво знаете за нея?

Не се познаваме. Знам я като водеща на „Сигнално жълто", което никога не съм гледала и знам, че се е съблякла гола на паветата пред парламента на България. Какъв човек трябва да си, за да се съблечеш пред парламента? Тази жена цял живот е на нож с обществото и с нормални ценности и добродетели. Тя очевидно иска да привлече внимание.

Ако можем да направим аналогия на делото ви срещу Албена Вулева с това, което водихте срещу Евгени Минчев, може ли да си оттеглите иска към нея, както направихте в случая с Евгени?

Никога и по никакъв начин. Евгени е човек с финес и възпитание. Той има мярка за онова, което казва. Той знае как да каже извинявай и има чувство за такт. При Албена Вулева обаче тези неща отсъстват.

-Водите ли други дела от подобен род?


Винаги водя дела, когато някой ме обиди и накърни личното ми достойнство. Дори да се точат с години, делата имат своя край и рано или късно всеки получава заслуженото.

Източник: "Всеки ден"