Както обеща още в Къщата на "ВИП брадър", Ваня Червенкова се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че обвиненията срещу нея в нечестна игра са неоснователни.

Тя отговорила отрицателно на въпросите "Спонсорирала ли си по някакъв начин продуцентска къщи "Олд скуул?" и "Знаеше ли предварително, че Али Алиев е организирал манипулирането на вота с четирите сим карти?" и детекторът показал, че казва истината.

"Изследването ми беше много тежко, тъй като се наблюдават 22 точки в организма, които реагират на лъжа (дишане, сърцебиене, кръвно налягане, потене и т.н) и продължи 5 часа и половина. Бях принудена сама да си платя детектора, въпреки че го поисках от продуцентите. Да, скъпо е, но моята чест и достойнство са ми по-скъпи", заяви Червенкова пред "Уикенд".

"Влязох в шоуто, за да докажа, че държа на морала, частта, ерудицията и възпитанието. Вътре крещях, защото се сблъсках с хора, които се наричат ВИП, нямат елементарна обща култура, но пък имат гигантско самочувствие. Аз изкарах супер емоцията си по простата причина, че всички други всяка неделя бяха спокойни, защото виждаха децата си, а аз нямах възможност нито да чуя, нито да видя дъщеря си", допълни Червенкова.

Бизнесдамата се закани да съди Мира Радева, заради банковите документи, които социоложката извади в ефир.

"Тя изкара конфиденциална информация, а тя изрично каза, че ги е взела от банката", отсече Червенкова.