Два куршума в главата и четири в тялото, много кръв и неудържими писъци на невръстната й дъщеря.

Това преживява бизнес дамата Ваня Червенкова преди точно 14 години на 27 юли на варненската улица "Ангел Кънчев", близо до Кооперативния пазар.

Червенкова сама напомни за злощастната дата и показа снимки от мястото, където едва не изгуби живота си. Днес близки приятели на Ваня са поставили там букет от 101 бели рози.

"Там, където днес са тези 101 бели рози... ЛЕЖАХ АЗ... Безжизнена. Почти мъртва. Преди 14 години, пронизана от шест куршума, оставих почти цялата си кръв, оставих спомените си от един предишен живот. Днес почитам СМЪРТТА и празнувам ЖИВОТА!" - е само част от посланието на Червенкова, с което вчера бизнес дамата напомни за късмета, който имаше да оживее след 6 куршума, и белезите, които още се виждат.



Преди опита за убийство Ваня бива заплашвана във връзка с подадена от нея жалба срещу Боби Цанков. Години след опита за убийство Червенкова казва, че е простила всичко.

14 години след като едва не умира, Червенкова издава книга. През октомври тази година се очаква тя да е на пазара и в нея Ваня да говори за всичко, преживяно до днес.

"Книгата, в която ще излея душата си, почитта си към Бога, Живота и Смъртта, вече се пише и ще бъде готова за печат през септември. През октомври ще може да я държите в ръцете си!" - обяви бизнес дамата.