Бившата участничка в „Биг Брадър" Ваня Червенкова се стопи до неузнаваемост.

Бизнес дамата, която оцеля на косъм от атентат преди години, е променила коренно външния си вид. Преживялата куршуми в тялото производителка на алкохол е унищожила излишните си кила, като се е подложила на зверски хранителен режим и е свалила близо 35 кила.

Тя самата се похвали във фейсбук и публикува снимки с новата си фигура, като разкри и какво точно е яла във времето, в което се е борила с тлъстините си.

„2 дена картофи, 2 дена пиле, 2 дена салати, 2 дена риба, 2 дена плодове и 2 дена кисело мляко. Диетата е 12 дена, като е добре да се повтори! Всяка сутрин се взема на гладно 1 аспирин и 1 вит. С. Вода се пие много, кафе и чай без захар! Независимо печено, пьржено или варено - важното е храните да не се смесват!", обясни в интернет Ваня.



Според нейни приятели Червенкова в момента е малко над 50 кила и гони манекенски размери.

Битката й с наднорменото тегло започнала още преди месеци, когато бизнес дамата преживя тежка операция на щитовидната жлеза.

Именно проблемите й там били в дъното на надебеляването през годините. Стресът и тежките емоционални проблеми, с които се сблъскала след опита за покушение срещу нея преди време, допълнително й попречили да си запази формата от младите години.

След като обаче се подложила на хирургична интервенция и хормоналните й проблеми били отстранени, Ваня решила, че сега е моментът да започне диета и в крайна сметка да си върне красотата от преди време.

Червенкова не случайно е смятана за митична фигура в родния бизнес и животът й може да послужи за не една и две холивудски ленти. На 27 юли 2003 г. във Варна наемен убиец стреля по нея, докато тя е с 8-годишната си тогава дъщеричка Никол.

Единият куршум минава под дясното око и излиза през черепа. Вторият се врязва зад ухото и излиза през лявата буза. Третият влиза откъм гърба и разкъсва белия й дроб и плеврата.

Следващите два раздробяват дясната й ръка. В първия момент Ваня не осъзнава какво става. Вижда само, че от нея струи кръв - от главата, от ръката, гърдите, раменете.

Часове по-късно медиите съобщават, че е починала, но лекарите се борят за живота й и я спасяват. След срещата със смъртта тя разказва, че е видяла „светлината", Рая и Бог.