Вече трета поредна седмица зрителите на Code Fashion TV имат възможност да проследят трансформациите, през които преминават 6-е жени, участнички в най-новото риалити. Козметични и дерматологични процедури, стоматологични интервенции, подходящо облекло и много креативност от страна на гримьори и фризьори, дават нов старт в живота на дамите. Двата епизода излъчени през седмицата, показват етапите на промяната, а всяка неделя, гости на Евгения Борисова са професионалистите в областта на дерматологията, естетичната и дентална медицина, фризьорството и грима, отговорни за цялостната визия на дамите.

Лайф епизода от 11-и октомври, проследява трансформацията на най-младата участничка в “Моден дуел”, 29 годишната Биляна. Момичето цял живот се притеснява от външността си, защото е прекалено слаба, висока и без гърди. През годините, това става неин комплекс, а тя подтиска самочувствието си и не отделя нужното внимание на вида си. Така се стига до една преждевременно изгубила увереността си жена, за която външния вид е бреме.

И тук се появява Евгения и атрактивното риалити, което решава да върне усмивката и самочувствието на Биляна. Най-голям проблем се оказват зъбите. Д-р Георги Миков, невероятен млад стоматолог, започва преобразяването с лечение на увредените и не добре поставени пломби по зъбите на участничката. На финала поставя композитни фасети с минимално изпилване на тяхната повърхност. Така Биляна вече няма оправдание да крие усмивката си.

Нуждата от корекция на лицето на момичето е малка, но все пак я има. Д-р Мирослава Чортова от клиника Продерма, поставя дермални филъри, които да запълнят дефицита на съединителна тъкан в средната част на лицето и в областта на брадичката. Професионалистите от център Рейна, използват неинвазивни процедури с помощта на апарати, чиито ефект е моментен лифтинг на лицето и естественото производство на колаген. За тъмните кръгове около очите, които има Биляна използват апарат, който подмладява кожата, редуцира малките бръчки и торбичките. С освежаването на устните, завършват разкрасителните процедури по лицето на участничката.

В лайф епизода, звездният коментатор Ваня Червенкова, засегна една истински важна тема, за която малко се говори. Кога да започнем с поставянето на филъри, какво трябва да знаем за тях и, не на последно място, кой може да го направи? За съжаление в България тези процедури се правят и на места, в които няма специалисти и не е ясно качеството и произхода на самия продукт. “Лекарите не трябва да гледат на пациентите си само като средство за изкарване на пари”, сподели д-р Миков.

Ваня Червенкова шеговито допълни, че: “Ще ви убедя, че ножът е най-важното!”, докато разказваше за последната си пластична операция. „Моден дуел” е в ефира на Code Fashion TV от 22-и септември всеки вторник и четвъртък от 20.00 часа. На живо, всяка неделя, от 20.00 часа една участничка ще бъде представяна пред гостите в студиото и зрителите пред екрана. Специални благодарности на Мегами клуб, домакини на лайф епизодите.