Бившият футболист Ваня Джаферович призна в интервю за списание LOVE style, че бил доста притеснен, като го поканили за участие в шоуто „Като две капки вода”, защото в другите формати, в които е участвал досега - „Сървайвър” и „Биг Брадър Ол Старс”, бил подготвен.

„Тук обаче всичко опира до пеене и актьорско майсторство, а аз никога не съм се занимавал професионално с тези неща. Съгласих се да вляза във формата, защото „Като две капки вода” ми е едно от любимите предавания, а и исках да бъда първият спортист, който участва в шоуто. Не съм професионален изпълнител, но мога да пея правилно, макар че го правя единствено в банята и вкъщи и жена ми винаги ми е казвала, че се справям добре. Предупредил съм продуцентите, че във всяко риалити и във футбола все имам някакви тежки контузии. Надявам се сега да не падна и да не си счупя нещо”, разказва Ваня.

Той мисли, че е по-добър певец от Валери Божинов, въпреки че за него колегата му е висока летва.

Джаферович много би искал наследниците му някога да станат актьори. Това била негова мечта като дете, но избрал футбола. Тъй като е голям фен на филмите, с удоволствие би участвал в някой. Също така няма нищо против да запише песен с някоя група.