Мис България 2011 Ваня Пенева подкрепи благотворителната кампания "Сподели доброто".

Красавицата призова повече хора да се включат в инициативата, средствата от която ще отидат в подкрепа на абитуриенти от випуск 2013 от домове за деца, лишени от родителски грижи, от цялата страна.

Изложба на гигантски великденски яйца, превърнати в произведения на изкуството от различни творци, ще радва посетителите на City Center Sofia до 24 април, след което те ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Сред творците са деца от Школа по иконопис "Захари Зограф" към храм "Покров Богородичен", иконописецът Румен Москов, певицата Ирра, Ралица Демирева от "Двете елши", Спартак Константинов, Атанаска Костова и Александър Костов от "Факири дизайн" студио, Ив Русева и Тина Костадинов от Culture Beat Club, Светослава Божичкова от Jijusmilearty, Екатерина Драгиева от Nenios.com, Весела Василева, Васко Василев и Диана Тренкова от diart-bg.com, Виолета Димитрова – Ети, Мария Софрониева, Константин Костов и Лиляна Краева от Клуба на готините баби.

Посетителите на изложбата могат да закупят и специални великденски сувенири, изработени от деца от столични училища и детски градини.

"Сподели доброто" има амбицията да стане една от най-популярните благотворителни инициативи за подкрепа на деца, лишени от родителска грижа, като се очаква тя да има своето продължение за Деня на детето – 1 юни, Коледа и други поводи.