Певицата разказва как е прекарала рождения си ден, който беше на 3 септември.

Споделя, че тази година не го е празнувала, защото е била сама, без половинката си DJ Дамян. Точно на този ден той е имал две участия и му се е наложило да отсъства от Пловдив, където живеят. Той обаче добре се бил погрижил за нея и й направил хубава изненада.

“Понеже знае, че аз много обичам масажите, беше ми запазил час в едно масажно студио. Отивайки там, ме чакаше и един огромен букет с рози. Липсваше ми много, не толкова, че беше рождения ми ден. Той си ми липсва по принцип като го няма. Слава богу, не се случва често и за дълго. Смея да твърдя, че тази година рожденият ми ден беше доста приятен, прекарах го добре, въпреки че бях сама.”

Ваня казва, че с течение на годините все по-рядко има желание да си празнува рождения ден. Усеща го като ден като всички други. Естествено прави почерпка на най-близките си, но до там.

В професионално отношение работи усилено по нови проекти. Следващата песен, която планува и вече подготвя, е самостоятелна.

“Вече се разбрахме с Дамян, че каквото правим, ще го правим заедно. Дали ще е фючъринг или дует, ще е заедно. Самостоятелната песен, която подготвям, е по моя музика и ще е фючъринг с Дамян. Отдавна не съм правила песни по моя музика, сега така го усетих. Тя е почти на 50 процента готова. Исках да си е нещо мое, което е излязло изцяло от мен, а не да е някаква мелодия, дадена от композитор. Единствено за текста на тази песен работих съвместно с текстописеца Йордан Гергов. Всъщност аз бях нахвърляла много неща, но прецених, че две глави мислят повече от една.”

Пред водещата Галя Димитрова Ваня разказва, че парчето е бързо, динамично, но тематиката е любовна, защото за това й се пее в момента.

“Пееше ми се нещо, което да излезе от душата ми. Не загърбвам комерсиалното звучене, но просто в момента съм на любовна вълна. След шест месеца може да реша, че ми се пее нещо друго. Не че в главата си вече нямам някакви идеи за нещо ново.”

Така дългоочакваният дует с Дамян е почти готов и сега той е наред да се появи в музикалното пространство преди самостоятелната песен. Последната песен на Ваня “Маймуно мръсна” го е изпреварила, а трябвало той да се появи на нейно място.

“Дамян го предпочете това и прецени, че е по-добре да пусна самостоятелна песен. Отложихме го леко този дует, защото искахме да го изпипаме. Не говоря за клипа, а за песента като текст. Искахме на Дамян да му легне, бяхме му дали задача да си я репетира, да си я пее. Скоро влизахме в студио, записахме я и вече му се вижда края. Видеото съм го оставила изцяло на Дамян. Не знам какво ще се случва. Той има някаква негова идея”, казва още Ваня в “Автограф”.