Специален гост в студиото на Вили Сечкова, в деня на радиото и телевизията, бе Васа Ганчева, която отговори на въпросите на водещата как реагира на клюките по неин адрес и коя от тях най-много я е впечатлила.

Васа Ганчева отговори, че през годините две неща са я засегнали най-силно. Първото е, че са я свързвали с пиянството.

"Не мога когато има повод да бъда със саксия вместо с чаша в ръка", лаконична бе Васа Ганчева.

Второто – че я одумвали защо е сама.

"Между сам и самотен има голяма разлика", каза тя.

Според нея човешкият живот може да се развива по две писти – семейството и работата.

Васа Ганчева сподели, че лично за себе си е избрала работата, че харесва стила си на живот и че не съжалява, че не се е омъжила повторно.

Васа Ганчева, която определи себе си като бохем и купонджийка, разказа и други подробности от живота си и своето детството, преминало в центъра на София.

Тя е израснала в семейство на журналисти, които от малка са я научили на любов към книгите и изкуството.

Телевизионният критик сподели, че в дома й винаги е гъмжало от светски личности, а всички тези контакти й били от полза, когато се развивала кариерно.

"Това днес е псевдоелит и псевдохайлайф". Така Васа Ганчева отговори на въпрос на водещата как се е променил елитът в сравнение с нейното детство и добави, че вече всичко е въпрос на пари.

"Трябва да се възстанови една прослойка от нашето общество – интелигенцията, която е набутана в ъгъла и която трябва да има право на глас", каза още тя.

Относно бохемството Васа Ганчева заяви, че за нея това е философия и начин на живот.

"Да си бохем, означава да си широко скроен", категорична бе тя.

"Шведският крал е мой астрален близнак и много добър приятел, а местен барон ми поиска ръката". Тези и други любопитни факти сподели Васа Ганчевa. Още като ученичка тя заминава за Швеция, където баща й бил посланик. Тогава тя успява да види разликата между Запада и социалистическия свят.

"Бях шокирана от обществото там", каза Васа и допълни, че това се дължало преди всичко на факта, че скандинавците още по онова време са били водещи като развитие в Европа.

В Швеция тя завързва много приятелства, научава езика перфектно и сега в цяла България се играят театрални постановки по нейни преводи. Имала е ухажори в скандинавската страна, но се е завърнала в родината, защото „нищо не може да се сравни с България”.

Васа Ганчева, която наскоро отпразнувала 40 години телевизионна дейност, отговори също и на въпроси на водещата за телевизионната си кариера.

"Последните 8-9 години съм в кадър, а преди това – зад кадър", уточни тя и допълни, че никога не е мислила, че ще се занимава с телевизионна критика.

Тя каза още, че не е била притеснена, когато за първи път е застанала пред камера и разкри, че винаги залага на концентрацията. На въпрос на Вили Сечкова коя е най-голямата битка, която е печелила, Васа заяви, че такава може би предстои.

Според нея телевизионното пространство и неговото съдържание в момента са ужасяващи и добави, че не се страхува от битките, а от пораженията.

Явно твърдо решена да воюва, Васа Ганчева бе категорична: „Ако не излезе Александър Македонски от мен, поне една Жана д’Арк може да излезе”.

В студиото на „В джаза събота вечер” тя разкри, че от есента продължава с телевизионната си дейност, но запази в тайна какъв точно ще бъде следващият й проект.