Напусналият Нова телевизия журналист Васил Иванов се присъединява към екипа на Канал 3.

Разследващият репортер, който има стотици горещи предавания в дългата си практика, ще продължи да задава неудобни въпроси, да преследва самозабравили се управници, чиновници и бизнесмени, които нарушават закона, злоупотребяват с власт и забогатяват на гърба на обикновения човек.
„Канал 3 покани Васил Иванов в екипа си, защото той е един от най-силните разследващи журналисти в България. Тук той ще има пълната свобода да работи. Да разкрива злоупотреби и да се опитва да промени съдбата на хората, които страдат от тях. Подаваме ръка на Васил в момент, в който много други медии се уплашиха да го направят. За кадърните журналисти, за тези, които търсят истината, не трябва да има прегради да работят“, заяви управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

Васил Иванов има 14 години стаж в Нова телевизия, която напусна през април заради спрени негови разследвания. Преди това е работил 10 години в радио Експрес. Носител на редица отличия, сред които престижната награда „За свободата и бъдещето на пресата“, известна още като „Европейският Пулицър”. Година по-рано, отново в Германия, с тази награда бе отличена руската разследваща журналистка Анна Политковская. Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на САЩ за принос към свободното слово.