Броени дни след рождения му ден на 10 декември лекарите изтеглили първоначално около 7 литра течност от коремната кухина на журналиста.

Предстояла му още една интервенция за изтегляне на останалата течност от корема му.

Състоянието на 41-годишния репортер било критично и животът му висял буквално на косъм. Слава богу, най-страшният период отминал и вече нямало опасност за живота му.

„Коремът на Васил беше издут като балон, макар че си беше слаб. Усещаше, че нещо не е наред, и отиде на преглед. Когато лекарите са му казали, че събира течност в корема и трябва да влезе в болница, за да я премахнат, сериозно се уплаши.
Той е голям работохолик и се притесни, че предаването му „Разследване“ може да закъса без него. Докато е на легло, с всички ангажименти по предаването се е нагърбил колегата му Мартин Николов, с когото са ководещи“, разкриха колеги на Иванов, цитирани от skandalno.net

Още преди 2 години медиците поставили на Васил диагнозата чернодробна стеатоза, която предшества цирозата на черния дроб.

Журналистът, който е от лекарско семейство, получил болки в дясното подребрие и веднага разпознал симптомите на болестта. Отишъл на преглед, а изследванията с ехограф потвърдили съмненията му, че има сериозен проблем.

Предписанията на медиците били да забрави напълно за алкохола и пикантните храни, ако иска да е жив и здрав още дълги години.

Васил, който е известен с бохемския си начин на живот, сериозно се притеснил и започнал да живее по-здравословно.

Зарязал уискито и бирата, а в компания пийвал само по чаша бяло вино.

През последните две години обаче в организма му се получило патологично натрупване на течност в коремната кухина, която трябвало да бъде изтеглена. Диагнозата на лекарите била потвърдена с ултразвук – начален стадий на цироза и асцит.

Край болничното легло на журналиста се изредили да бдят майката на 8-годишната му дъщеря Яна и майката на 2-годишния му син Васил-младши, с които журналистът не е имал брак, както и единствената му законна съпруга Деница, с която от няколко месеца отношенията му са на приливи и отливи.

Предстояла още една интервенция за изтегляне на течност от коремната му кухина и Васил се надявал да празнува Коледа у дома.