Благотворителният спектакъл „Чуй ме, любов“, който предстои в театър „София“, съчетава творческите заложби и виждания на най-успешните български артисти и музиканти.

На 19 ноември (понеделник), от 19:00 часа, зрителите ще могат да се насладят на изпълнения от Васил Петров, Дони, Красимир Аврамов, Деси Тенекеджиева, Тримата Тенори, Валди Тотев от „Щурците“, Дани Милев, дует „Иво и Дебора“, Михаил Белчев, Ваня Костова, Янка Рупкина, квартет „Славей“, хор "Гусла", оркестър Канарите, Захари Чернев, Йосиф Радионов и други.

Допълнителен нюанс в  програмата ще внесе Антоанета Добрева – Нети, която ще се превъплъти в загиналата художничка Василия Стоилова. В допълнение към рецитала по дневниците на самата Василия, актрисата ще танцува заедно с трупата на Нешка Робева. Хореографията не е показвана досега и е посветена на коварното заболяване, от което страдат десетки хиляди млади момичета в България.

Съпричастен към заболяването на психическа основа е и големият актьор Ириней Константинов. Той ще въздейства с рецитал по поезията на Яворов.

Целите на организаторите от пиар агенция OBC Bulgaria и ТК „Идея.БГ“ са да подпомогнат финансово заболелите. Факт е, че у нас няма клинична пътека по Здравна каса за лечението на тази диагноза. От важно значение е също да се информира обществото за вредите от целенасоченото гладуване. Набраните средства от спектакъла ще послужат за лечение от анорексия и булимия в новооткритото отделение на болница „Токуда“. Директно на сцената, нотариус ще ги предаде на д-р Светла Бояджиева - управител на специализираното отделението.

Билети за благотворителния спектакъл може да закупите на касите на театър „София“ или онлайн през сайта Grabo.bg.

Заглавна снимка: Виолончелото, Василия Стоилова, пастел