Васил Петров представя класически песни от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония и поредица от концерти. Турнето ще премине през Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик.
В програмата са хитовете на Бийтълс, Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори. „Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в реперотара ми включващи заглавия като Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин и други изненади.“– споделя Васил Петров.

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.
Концертите „SymphoNY WAY” ще се проведат на 21 Юли в Пловдив (премиера, Летен театър Бунарджика), 23 Юли в Бургас (Летен театър), на 25 Юли в Zornitza Family Estate Relais & Chateaux до Мелник, 27 Юли в Петрич (стадион „Цар Самуил“), 7 Август във Варна (зала 1, Фестивален и конгресен център - Варна) и на 14 Август с на Амфитеатър на Блек Сий Рама Голф и Вили.

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването.
Билетите вече са в продажба онлайн в мрежа на ивентим и на място в отделните градове - в Пловдив на касата в Дом на културата Борис Христов, в Бургас от БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР „ЧАСОВНИКА” /пред хотел България/, Варна на касата на ФКЦ-Варна и театър Българан. В Петрич билети на място може да се закупат от Кафе - Аперитив "Мастило" и ENergy (ул. ОБОРИЩЕ 7).
За допълнителна информация: https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial/