Писна ми. 30 години живея все в преход, който така и не свършва”. Така емоционално обобщи посланието на новия български филм”В кръг” един от главните актьори в него Васил Василев-Зуека. Водещият на „Маскираният певец” играе полицай с опит и млад партньор.

Цялото действие на „В кръг” се развива в нощта на 9 срещу 10 ноември 30 години след свалянето на Тодор Живков и началото на промените у нас. Затова и лентата тръгва на 8 ноември по кината в цялата страна, а датата е избрана още миналата година, призна режисьорът Стефан Командарев.

Той успял да заснеме филмът не само с рекордно нисък бюджет, но и за рекордно кратко време-едва 12 нощи, но със сериозна подготовка преди това. В него полицаите са показани и като спасители на човешки живот, но и като подкупни трафиканти на хора и дори безсърдечни мързеливци, но според Командарев всички ченгета, които вече са видели лентата на предпремиерни прожекции, са се разпознали в нея. Млад полицай от провинцията дори се разплакал пред екипа, като им обяснил, че всеки ден се сблъсква със самотни, болни или отчаяни хора, каквито има и във филма.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“, който разказваше за напрегнатата нощ на няколко таксиметрови шофьори. „В кръг” проследява историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Оператор е Веселин Христов, сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.