Новите трамваи в столицата се превърнаха в неочаквана атракция в съботната вечер.

Уморените от работа столичани по линия №1 внезапно се оживиха, когато в мотрисата, пътуваща към елитния квартал „Иван Вазов", се качи поп звездата Васил Найденов.

Кеца се качи на площад „Македония", с удоволствие огледа елегантното купе, продупчи си чинно билетче и застана прав до една от седалките, където постави подаръчна хартиена торбичка. Явно певецът се бе запътил към дома си, който е на една от предпоследните спирки на трамвая, пише ''Всеки ден''.

Присъствието на звездата, и то в градския транспорт, веднага предизвика оживление сред хората. Повечето от по-възрастните моментално разпознаха уникалния изпълнител, а групичката младежи го зяпнаха втренчено.

Пътниците огледаха певеца от глава до пети, а той, както обикновено, беше облечен съвсем скромно. С дънкови панталон, риза и къса грейка, Васко изглеждаше като всеки софиянец, който редовно се вози в градския транспорт. Само огромен скъп пръстен на кутрето на едната му ръка - от бяло злато с диаманти, издаваше звездната му класа. Музикантът не беше обут с традиционните кецове, а с черни остри боти, добре подбрани за останалата част от облеклото. На шията на певеца висеше малък сребърен кръст.

Васил усети, че е разпознат от повечето хора, и се усмихваше на всички, които го гледаха. „Виж го колко е естествен, не е като тия, новите, да се надува и да се прави на голяма работа", подбутна възрастна жена приятелката си. Някои пък шушукаха, че Найденов може да е рекламно лице на новите возила. „Браво, може да е известен, ама човекът не се притеснява да се вози и в трамвая", коментира мъж на средна възраст, който с одобрение оглеждаше Найденов.

Въпреки любопитството никой не посмя да притеснява изпълнителя на „Адаптация" и да го моли за автограф. Васко остана прав през цялото време, като направи впечатление на всички с естественото си поведение. Певецът явно подочу коментарите по свой адрес и постоянно се усмихваше, без да се натрапва с излишни жестове.