Васил Найденов и импресариото му Ивайло Манолов често си правят тестове за коронавирус. Изпълнителят сподели, че дългогодишна алергия е причината да гледа по-притеснено на заразата и по-често да се тества, дали не е заразен. Затова нон-стоп виси пред медицинските центрове, за да се тества, като буквално е подлудил лекарите с прищявката си.

„Имам задух понякога, страдам от алергия и затова се пазя и отказвам всякакви участия, докато не приключи пандемията. Отказах и на шоуто на Цитиридис”, казва Найденов. Изпълнителят на „Телефонна любов” от малък страда от алергия свързана с уши, нос и гърло. Затова и по време на пандемията предпочита да взима всички мерки и да се пази, за да не влоши състоянието си.

Певецът почти никога не си е позволявал някой да разбере за проблемите, които има. „И без да съм болен от коронавирус, имам този проблем от години, но никога не съм се оплаквал. Ако се съобразявах само с алергията си, трябваше въобще да не излизам да пея. Аз съм професионалист и трябва да съм във форма най-вече заради публиката”, смята Найденов, цитиран от "България Днес".

„Върнах се от чужбина и известно време бях в карантина, сам се изолирах. След това се видя, че съм с отрицателен тест и слава Богу всичко си тръгна по нормалния начин”, споделя и импресариото на певеца Ивайло Манолов. Нито един от двамата не останал забравен и дори по време на изолацията, техни приятели им помагали и ги подкрепяли. Богдана Карадочева дори готвела любимите на Манолов ястия, оставяла ги пред вратата му и той ги взимал от там след това. „Не сме капризни двамата с Васил. Храним се, с каквото и всички останали”, категоричен е импресариото. Най-добрият БГ изпълнител не за първи път преживява подобна криза. Той е преживял и земетресението във Вранча преди десетилетия и смята, че нищо не е случайно. „Съдбата ни предупреди, че не всичко, което хвърчи, се яде. Сега не бяхме достатъчно подготвени, но пандемията е знак, че всичко трябва да се промени–най-вече отношението ни към природата”, категоричен е Кеца.

„Към хигиената съм безкомпромисен. Както се знае, ние от зодията Дева сме така”, смее се Найденов, който и преди вируса си миел по 15 пъти на ден ръцете.