Информацията, че Васил Найденов е получил покана да участва в следващия "ВИП Брадър" се оказа лъжа.  „Отказах преди години и повече не сме имали разговори. Сега гледам, че пак се пише за евентуално мое участие в предаването наесен, но съм категоричен – нищо такова няма да се случи. Дано само някой не се опитва да си прави реклама на мой гръб. Ако реша да участвам някога в подобен формат, лично аз първи ще го обявя в пресата и ще съобщя хонорара си на българския народ“, заяви пред репортер на „Уикенд“ певец №1 на републиката.

От „Като две капки вода“ също са канили Кеца, твърди изданието. Лично Магърдич Халваджиян му е звъннал, за да предложи да се изяви в шоуто, но Васил отхвърлил и тази оферта. „Не си спомням точно за какво ме искаше – за жури или за участник. Но и за каквото да ме молят, просто нямам възможност да откликна. Преди години бях председател на журиращата комисия в „Байландо“ и три месеца бях плътно ангажиран, та знам какво е“, допълва Найденов.

„Изглежда лека работа, но не е, а трябва да си непрекъснато на снимки. Имам екип, с който работя по концерти и участия, и който трябва да се прехранва. Дори когато на мен не ми се пътува и не са ми нужни пари, аз съм длъжен да осигурявам хляб на тези 12 души със семейства и деца. Какво ще правят те, докато аз имам ангажимент в тв формат“, пита риторично Васил.