Майсторът на тънката струна Васко Василев сюрпризира Лили Иванова с вечеря непосредствено след края на сезона в Кралската опера и преди да отлети за Испания.

Виртуозният цигулар трябва да свири на открито в Сан Матео утре, а след това ще остане за мастър класове в Онтиниент, но преди да озари с таланта си страната на сангрията и фламенкото се отбил изненадващо при Лили. Двамата седнаха на сладка приказка в един от елитните столични ресторанти и се поглезиха с плато от десерти, сред които пастички, петифури и фини кремове.

Поп легендата обожава калоричните изкушения, които в дните преди концерт често сформират основна част от менюто й и й дават нужната енергия за сцената без да се чувства тромава.

Изпълнителката на „Рокля на цветя“ и Василев са свързани от приятелство и изключителен професионален респект. Само преди дни за „Монитор“ Васко сподели, че се е вдъхновил за концерта си в ресторант „Лебед“ попадайки на видео и снимки от шоуто на Лили там.

Звуковият му десант там ще се случи на 25 август с подкрепата на солистите на „Ковънт гардън“. Билетите бяха разпродадени два месеца преди събитието и с цел да дадат шанс на повече фенове да се докоснат до страстта в изпълненията на Васко домакините от заведението на брега на Панчарево ще прекроят сцената и ще освободят повече място. Момчето-чудо от „Люлин“ и жената, която крои музикалната ни история с гласа си, са обсъдили на вечерята и детайли около предстоящото й национално турне.

Стартът му е на 18 септември в Стара Загора, а през ноември ще порцията поп шедьоври в новия, безименен албум на Лили, ще споделят и нашенци в Берлин, Милано и Мадрид. Васко е сред малкото привилегировани хора, чули диска на звездата в аванс преди пазарния му дебют. „Много ме впечатли и като съдържание, и като продукция. Особено силно ми харесаха песните на Веселин Веселинов-Еко – и тангото в “Този миг” и “Дали”, на Живко Петров – “Обичай ме”, много силни текстове на Стефан Вълдобрев и
вокално изпълнение на Лили на ниво, на което в световен мащаб е трудно да намериш еквивалент.

Във всяка песен в албума усещам онази особена много нейна чувствителност, която тя владее до съвършенство. Разбрах, че и публиката го е оценила високо и в магазините на „Лидл” свършва много бързо, което е супер. Стискам палци и на предстоящото й турне в България и Европа – надявам се да мога да я чуя някъде и аз.“, обясни за „Монитор“ Васко.