Свирене на бос крак на плажа и потни кани със сангрия маркираха ваканцията на Васко Василев във Валенсия.

Цигуларят си подари четири дни отпуск, преди да хукне към Япония за промо турне с групата си Blue Swing.

Момента си като турист чревоугодник талантът от „Люлин” сподели с гаджето си Томо и колегата си по струна Масаши Ишида. Компанията наела вила на брега на Средиземно море, а дворът й често се превръщал в терен за барбекю, което дирижирал лично Васко.

Към третия по големина град в страната на коридата Василев има личен сантимент и заради статута си на преподавател там.

„Тази година няма да мога да заведа Томо на почивка у нас. Лятото ми е доста натоварено между ангажименти в Испания, подготовката за турнето в България през есента, а в края на август започва сезонът в „Ковънт Гардън”. Но тя познава Черноморието ни от миналата година. Бяхме на къмпинг със семейството ми, а маршрутът ни стигна чак до Рилските езера”, разказа Васко, пише ''Монитор''. Томо, която е мениджър във фирма за офис техника в Йокохама, вече обожава комбинацията от баница с боза и познава тайните на кайсиевата ракия. Двойката си общува предимно на английски, но Васко е решен да скъси максимално дистанцията и посещава уроци по японски в Лондон. Родителите му вече са я одобрили за булка.

„Никога не са ми налагали качествен контрол за гаджетата. Основен принцип е, че ако всеки е здрав и щастлив с начина на живот и изборите си, тогава всичко е наред”, казва с усмивка менторът на Ванеса Мей.