Общо 14 000 души омагьоса Васко Василев с цигулката си в рамките на тазгодишното му национално турне. След Варна, Русе и Пловдив, световноизвестният музикант постави достоен финал с два поредни концерта пред пълна зала 1 на НДК (10 и 11 ноември). За поредна година концертите на Васко Василев се провеждат с подкрепата на Лидл България, като партньорството отразява стремежа на компанията да дава възможност на повече хора да се докосват до стойностната музика и да изживяват пълноценни мигове с нея.

Годишните времена на Вивалди, филмовата класика на Енио Мориконе, поп и рок хитови парчета на Стинг, AC/DC и Лаура Перголизи, както и любимите на виртуоза фламенко и аржентинско танго на Астор Пиацола бяха част от вълнуващото музикално изживяване, което Васко Василев подари на българската публика. Тангото бе изпълнено на аржентински акордеон-бандонеон-музикален инструмент, забранен от папата, защото веселял жителите на Буенос Айрес във вертепите и църквите едновременно. На бандонеона свири аржентински музикант, а на сцената бяха още оркестърът на Кралската опера и музиканти от Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България в лицето на още един българин – китариста Ангел Дюлгеров.


Веднага след концертите си в София виртуозът отлетя към Токио за едноседмична заслужена почивка, след което продължава с музикалните си ангажименти и концерти и мастър класове в Испания.

А всички, които не са успели да станат част от националното турне на Васко Василев, могат да го чуят, като закупят и първия му албум с изпълнения на живо, който може да бъде открит във всички магазини Lidl в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година, с участието на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.