Минути след концерта си с Chambao във Варна Васко Василев пропусна наздравиците в бекстейджа и потегли към София.

По първи петли вчера гениалният цигулар хвана полет през Цюрих за Япония, където го чака новата му любов Томо. Запознали се на негов концерт във Виена през пролетта, но искрата пламнала чак когато Васко останал в Страната на изгряващото слънце, за да озвучи серия партита на автомобилен гигант. Томо работи в компания за офис техника в Йокохама, но позволила на българската си муза да развали стриктния й график и да я тласне към приключения, пише ''Монитор''.

Двойката изкарала лятото събирайки тен по плажовете на Ибиза и в разходки из Валенсия, където Васко преподава. Засега концерт майсторът на ''Ковънт Гардън'' не планира завръщане в татковината. Свободните си часове е Токио той ще запълни с риболов и съвместния си проект с група Blue Sing.

Израсналият между ''Люлин'' и ''Филиповци'' музикант среща Томо малко след като обяви, че се оглежда за половинка и по възможност – българска, цитира blife.bg

''Това мое откровение беше спонтанно и стана повод за нови запознанства – получих много писма във фейсбук страницата си и искрено благодаря за вниманието. Опитах се да отговоря на всяко момиче, дано не съм засегнал някого. Беше мило... Истината е, че не си търсех гадже на живот и смърт, а по-скоро че си нямах тогава. Не знам какви качества трябва да притежава една жена, за да се класира за среща с мен. Никога не съм имал критерии, но имам интуиция, аз нея слушам'', откровен е Васко.