Васко Василев прие специалната покана от верига магазини Lidl за уроци по готварско майсторство.

Между поредица от пътувания за концерти между Азия и Европа, сезон в Кралската опера в Лондон и преди да влезе във филма от 7 концерта в родината си, световноизвестният цигулар отдели време, за да усвои нови умения в приготвянето на храна.

“Винаги съм искал да се науча да готвя. Обичам вкусната храна и от няколко години се заканвам да намеря време някое лято и да се запиша на курс. Когато от екипа на Lidl ме изненадаха с покана за инициативата, не се колебах дълго и с голям ентусиазъм „скочих” в предизвикателството”, заяви Васко Василев.

Изборът на ястия е изцяло негов, а в ролята на преподавателя е официалният консултант по храни и напитки на „Лидъл България” и председател на българското гурме общество – Таньо Шишков.

Какво успя да научи Васко и дали не е пропилял таланта си на готвач с избора да се посвети на музиката ще стане ясно в поредица от видеофилмчета, документирали уроците. Клиповете ще бъдат на разположение за свободен достъп и гледане в официалните страници на Васко Василев и „Лидъл България” във Facebook и Youtube.

Oт екипа на цигуларя обявиха, че той подготвя турнето Cinema Concertos, в което ще изпълнява филмови класики. Сътрудничеството между Васко Василев и „Лидъл България” ще продължи и по време на предстоящите концерти в България.