Феновете на Васко Василев имат повод за празник – виртуозният цигулар ще изнесе концерт на брега на езерото в Панчарево на 25 август.

Мястото на срещата е ресторант „Лебед”, където два месеца по-рано тон за песен ще даде жената, към която Васко храни изключителен респект като артист и приятел – Лили Иванова. Специалната сцена на открито е вдъхновила момчето-чудо от „Люлин” за голям класически концерт със солисти от оркестъра на Кралската опера в Лондон.

„Мечтая да направя концерт на открито в София от много години. Поканата от мениджмънта на ресторанта приех като истинска привилегия и възможност да осъществя този план. Познавам красотата на мястото и не устоях на изкушението да го покажа и на част от своите колеги и приятели от оркестъра в Кралската опера“, разкри във Фейсбук музикантът, който преди няколко години стана най-младият концертмайстор на легендарната „Ковънт Гардън“.

„Все още няма да издам детайли по репертоара, но мога да ви поканя с удоволствие да прекараме два часа заедно в хармония с изумителната природа около езерото”, споделя майсторът на тънката струна.

Toва засега е единствената изява в България на Василев за тази календарна година, след като миналата направи голямо национално турне и два големи концерта в София – през февруари пред 12 000 души в зала „Арена Армеец“ и на рождения си ден на 14 октомври в НДК. Тогава сетлиста му бе подчинен на фламенкото и испанската музика, а освен Васко на сцената бяха и част от членовете на Chambao – Тони Кантеро (китари), Тони Ромеро (пиано) и Хуан Ередия (перкусии).

Докато създаваше атмосфера на средиземноморски ресторант в най-големите зали в страната Васко бе изненадан от родителите си, които дойдоха специално от Германия. Този път обаче той няма да има време за среща дори с любимия си дядо, на който е кръстен и който живее в Куклен, Пловдивско. Артистът ще отлети обратно за Лондон веднага след последния бис в Панчарево, за да се готви за старта на сезона в 'Ковънт гардън”, научи "Монитор".

Блетите за концерта на 25 август са на цени 50, 80 и 100 лева и са в продажба в мрежата на eventim.bg и на място в ресторанти „Лебед“, „Воденицата“ и „Конфети“.