Весела Кюлева, вдовица на убития през едента на 2005 г. банкер Емил Кюлев, е платила 1,6 милиона евро на бандата за мокри поръчки "Килърите", след като е била предупредена, че може да последва съдбата на мъжа си. Според столичен седмичник плащането е било извършено през декември 2006 година.

Днес ченгетата отчитали, че именно парите на някогашната секретарка, а впоследствие и съпруга на банкера, са разпалили война между различните звена в мафиотската организация.

Засега криминалистите не разполагат с конкретни данни, че бандата на Пешо Сумиста е организирала убийството на Емил Кюлев. Връзката се търси в лиценза на фалиралата "Тракия банк", който банкерът успял да купи приживе и заради който един от пишман собствениците на трезора - Таньо Вълев - Чирпанския, наел Васил Костов - Васко Кеца, и Петър Стоянов - Пешо Сумиста, да осъществят натиск върху вдовицата.

Уплашена за живота си и бързаща да приключи продажбата на ДЗИ банк, Кюлева се съгласила да брои 1,6 млн. евро. Парите били предадени на бившия сикаджия Румен Рачев, но нататък част от тях се губели и след като Таньо Вълев се почувствал прецакан, се стигнало до кървавата разправа с Рачев. Ликвидиран е и адвокатът Петър Лупов, който малко преди да бъде гръмнат, е зверски пребит в кантората си във Велико Търново.

Според разследващите на сметката на "Килърите" се водят вече 5 убийства, сочи изданието, като припомня и думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че тепърва ще излязат и други екзекуции.