Мариана Векилска е преосмислила внезапното си решение да напусне екипа на бТВ след 18-годишен стаж за телевизията и в момента се чудела как да възстанови изгорените мостове, за да се върне отново като водеща в телевизията.

Само 2 месеца след като журналистката замина за Брюксел, където бе назначена в една от структурите на Европейската комисия, тя се почувствала потисната и започнала дълбоко да съжалява, че емигрирала извън България. Очакванията й за новото поприще, в което ненадейно се гмурна, се разминавали с реалността, която я застигала, и Мариана изпаднала в тежка носталгия по времената, в които бе сред топимената на бТВ, пише „Ретро“.

Ето заради кого Векилска замина за Брюксел

Вместо да се наслаждава на живота си в столицата на Белгия, да посещава нови места и да радва последователите си със снимки от тях, Векилска се е заела да рови във фотоархивите си като тв водеща. Тя не спира да публикува умилителни снимки от миналото, под които пише тъжни слова. Причината журналистката да не харесва новата си работа на експерт, не се кореняла във финансовите условия, на които се навила да замине за Брюксел, защото вземала значително по-голяма заплата от тази, която й плащали като водеща на „Тази събота“ и „Тази неделя“.

По-скоро се сдобила със съмнения по отношение на уменията си и не успявала да намери общ език с колегите си, събрани от цяла Европа, вече прекалено дълго време. Тя все още не успявала да си намери подходящ апартамент, понеже нонстоп била ангажирана в новия си офис, където почивните дни били кът.