Излизането на филмовия римейк на "Великият Гетсби" с участието на Леонардо ди Каприо на голям екран бе отложено от декември 2012 за лятото на 2013 г., което автоматично го извади от надпреварата за тазгодишните Оскари, писа "Ройтерс".

Филмовото студио "Уорнър брос" заяви в понеделник, 6 август, че смята, че най-новият филм на австралийския режисьор Баз Лурман би се представил по-добре през летния сезон, пише dnevnik.bg.

Това е предвид факта, че адаптацията на класическия роман на Ф. Скот Фицджералд е в 3D формат, а и първите реакции към ранните кадри и трейлър към филма също са били много добри.

"Реакцията към ранните откъси беше феноменална и смятаме, че "Великият Гетсби" би бил перфектният летен филм за света", заявява президентът на международното разпространение на "Уорнър" Вероника Куан Ванденберг.

Първият официален трейлър на лентата се появи в началото на май, като първоначално трябваше да тръгне на голям екран в САЩ около Коледа, което автоматично му отваряше шансове за влизане в надпреварата и за наградите на Американската филмова академия за 2012 г.

Римейкът запазва действието в 20-те години на ХХ век, но включва музика на изпълнители като Джей Зи и Кание Уест, както и на певеца и музикант Джак Уайт. Мнозина наблюдатели го определяха като кандидат с реални шансове за влизане в списъците за "Оскар".

Все пак летният филмов сезон е най-доходоносният период за Холивуд, като обикновено е изпълнен с екшън трилъри, супергерои и продукции с богат набор от специални ефекти.

В изявлението, публикувано в понеделник, "Уорнър брос" заявяват, че версията на Лурман "връща американската класика на Фицджералд към живот по напълно поглъщащ, визуално зашеметяващ и вълнуващ начин. Смятаме, че почитателите на киното от всякаква възраст ще го харесат и оценят и за нас има смисъл този уникален филм да достигне до най-широката възможна публика."

В новата адаптация на историята за корумпиращото влияние на богатството участват още Тоби Магуайър и Кари Мълиган. Във филмовата версия на книгата през 1974 г. в главните роли участват Робърт Редфорд и Миа Фароу.