Абитуриентските балова наближават, а с тях и трескавата подготовка на грим и коса за празничната нощ. Пред Телеграф топ коафьорът Венелин Кондаков разкри какви са неговите виждания за баловете и за сезон пролет/лято 2018.

„Желанията на дамите често са основни в тенденциите, които ние фризиорите налагаме“, откровен е Венелин.

Той е категоричен, че голяма част от момичетата предпочитат стилни и женствени прически и почти няма такива, които залагат на екстравагантното.

„От три години насам не съм имал клиентка, която да е залагала на екстравагантна прическа. Повечето залагат на стилните прически, защото самите им рокли са по семпли, няма ги онези булчински тоалети... Косите са класически – небрежни кокове и леки вълни. Нямам наблюдения, но усещанията ми са, че тази година ще има желания, които ще ме изненадат“, разкрива Кондаков и допълва своето виждане за красива прическа:

“Винаги съм харесвал правата коса, това подчертава чертите на една жена. Чрез тази прическа виждаж дамата по един особено различен начин - определено по-красива“.

Венелин е известен в светските среди като фризьорът на звездите, тъй като голяма част от най-известните българки поверяват косите си на него. Именно затова ни е интересно дали има абитуриентки, които идват със снимки на известните дами и искат същата фризура за празничния ден.

„Идвали са със снимка на Николета Лозанова, сега подозирам, че ще пристигнат с фотосите на Тита. Тя е абсолютен типаж на малките момичетата, които харесват музиката й. Тя има стандартна красота – Тита за тийнейджърките, Николета за големите жени. Колкото и да не искат да си признаят дамите, те подражават на Лозанова“, категоричен е Кондаков.

С интерес задаваме въпороса какво е усещането да правиш косите на най-известните българки, а Венелин е лаконичен:

“Относително е за мен, аз не държа на популярните, защото всички сме хора и не е хубаво да слагаш едни пред други, само защото са добили медийна слава. Както взимам известни, така взимам и всеки, който пожелае. За мен е удоволствие“.

С настъпването на пролетта, дамите масово искат да изсветляват косите си, като залагат предимно на балеажи и омбре.

„Те все още са актуални. Това помага на жените, които искат да бъдат различни, но да не променят начина по който изглеждат. Не на всяка и отива, кожата е от значение. Самият аз не харесвам тъмни кожи със светли коси. Ако клиентката има естествен цвят и по тъмен в корените това определено кара част от чертите й да изпъкнат. Фризьорите го поддържаме като тенденция“, разкрива Венелин и допълва, че благодарение на появата на все по-качествени бои и продукти е възможно смяната на цвета по-често от преди.

По отношение на дължината на косите, коафьорът е откровен: “Наблюдавам като тенденция късите коси, лошото е, че те бързо отминават. На жените им омръзва, не могат да експериментират с прически, да импровизират и да бъдат различни. Ако е до раменете и е леко начупена не може да върже на опашка дори“.

Именно за такива ситуации на помощ идват така актуалните от години екстеншъни. Кондаков споделя, че времето на екстеншъните никога няма да отмине, за дамите, които искат дълга коса, а нямат.

„Това е един вид имплант за косата, защото акот не сполучат на правилен фризьор, който не може да прецени дали от една смята на цвут клиентката му няма да остане без коса, или тя да се накъса автоматично косата се разрушава. В България тази мода няма да отмине. Аз я препоръчвам, но дамите трябва да си почиват. Защото ако година-две екстеншъните не се свалят се получават малки ранички, трябва да има тримесечна пауза.В момента сме единствените, които предлагаме мини капси. Те са със силикон от вътре, той предпазва косъмът. Препоръчвам и тресите. Пробвахме методът на един ливански фризьор с лентички, но когато лентата е близо до главата се наблюдава накъсване на косата. Поддръжката е изключително трудна. След проучването спрях да го предлагам“, откровен е Кондаков.