Венелин Петков вече е тежък баровец, дивят се колегите му в Би Ти Ви.

Откакто стана шеф на всички актуални предавания и се разчу, че взимал 9 бона заплата, бившият новинар се надул и започнал да се държи като новобогаташ, недоволни за всички в медията.

Някогашният свеж и забавен репортер, който се движеше с раничка и колело, изведнъж сложил вратовръзка и набързо се дистанцирал от подчинените си.

„Облече костюма и забрави дори да поздравява хората по коридорите му. Поиска един от най-големите кабинети и е забранил да го свързват по вътрешния телефон. Оставят му се съобщения и той отговаря, когато прецени”, обясняват още хора от Би Ти Ви. Потресени били и голяма част от репортерите, някои от които прохождали с Венелин в журналистиката.

Въпреки това Петков се държал и с тях като шеф и напълно забравил откъде е тръгнал. Въобще не се свенял да демонстрира и подобреното си финансово положение – започнал да носил скъпи маркови костюми на популярни дизайнери от по 3-4 бона, реномирани италиански обувки, а наскоро си купил и нова кола. Лимузината с марка „Пежо” уж му била нещо като служебна, тъй като телевизията имала договор с компанията, но в същото време той лично й плащал лизинга, обясняват още колегите му. С преференции се сдобивал и с баровските си костюми на марката „Ерменеджилдо Дзеня”, която доставя облекла за водещите на Би Ти Ви.

Подчинените на Венелин още преди месец бяха смаяни от статута му на новобогаташ, след като се разчу, че ще смени квартирата си под наем с нова къща в баровския столичен квартал „Драгалевци". Бившият водещ, който е родом от Стара Загора сам се похвалил, че строи 3-етажен палат в луксозния район на София.