Венелин Петков въведе приятелката си в домораслото светско общество преди вечер в "Шератон", видя "Монитор".

Един от най-интелигентните и очарователни ергени в родните телевизии кавалерстваше на красивата Милена на 11-ия традиционен благотворителен Виенски бал в София.

Златното момче на bTV конферираше и част от програмата. Оказа се, че ефектната госпожица работи в компания за софтуер и панаирът на суетата няма запазено място в личния й график. Въпреки лъскавата суматоха младата дама беше на ниво от главата до петите. За разлика примерно от "Мис България" Антония Петрова, която се появи със сандали на бос крак под дългия си бляскав тоалет. Марияна Векилска също изненада с панталон.

Над 400 гости го удариха на валс и други танци в Кралската зала. Качеството на специално поставения под беше тествано от Светлана Тилкова-Алена и съпруга й Андрей, които се включиха в организацията на събитието.

Те направиха всичко възможно, за да елиминират гафовете с медиите от последните години, когато журналистите бяха оставяни да кибичат на крак из фоайетата. Разбира се, дори на прочутата астроложка не би й дошло наум, че шефът на кетъринга ще допусне за коктейла хапки с кьопоолу като ордьовър към вурстчетата и гулаша.

Балът беше открит от кметицата на София Йорданка Фандъкова - в суперформа и в шикозна рокля, и от изключително изискания посланик на Австрия, Негово превъзходителство Герхард Райвегер. Дебютантите от 18-а гимназия "Уилям Гладстон" се завъртяха в "Полонеза на ветрилото", наконтени във фраковете на "Агресия" и феериите на "Принцес". Калуди Калудов и Анна Дитри хванаха микрофона за култови дуети от класиката.

Ерих Циб пък свиреше типичната за виенските винарни хойриге музика. Дизайнерката Анелия Пешева, живееща в Австрия и печелеща висок рейтинг по света, показа актуална колекция от отлични модели, като Диляна Попова и Ромина Андонова бяха особено ефектни. Приходите от томболата бяха над 5000 лева. Натюрморт масло от старозагорския художник Иван Костов пък отиде при Алена, което самата тя оцени като чудо невиждано, защото никога досега не е печелила от лотарии. Наско и хората му от БТР и "Мастило" подгряха рокаджийските и поп страсти.

Дрес кодът се оказа с широк диапазон. Особено шик, както винаги, беше Теодора Георгиева, управител на ОМV-България. Д-р Емил Илиев, организаторът на джаз фестивала в Банско, беше елегантен и пръскаше бохемски флуиди.

Съпругата на Мартин Димитров, лидерът на СДС, беше в леко лятна къса рокля. Христо Куртев и Мария Конакчиева се изявиха сред отличниците на дансинга. Посланиците на Унгария, Холандия, Норвегия, Гърция и ЮАР бяха в супернастроение. От Скопие пристигна австрийският им колега в Македония Алоис Краут.

В тежката кавалерия бяха зам.-министри, генерал Стоян Тонев, шеф на Военномедицинската академия, бизнес дамата Марияна

Печиян и колоритният й съпруг с каубойска шапка. Господин в шотландска поличка и висш служител в католическата църква, представили се достойни в клубната част, поставяха удивителната на пейзажа.