Венера прави едно завъртане около Слънцето средно за 225 дни. При транзит на Венера е добре да бъдат регулирани страстите, апетитите в буквален и преносен смисъл, теглото. Да се обръща по-специално внимание на кожата и венозната система. Тук са посочени общите транзити, които важат за всички, но много по-важни са личните ви транзити на Венера към останалите ви планети. Влиянието на аспекта продължава не само в самия ден, но и в дните около него.

Хармонични аспекти

10.08. - ВЕНЕРА има секстил с Меркурий

12.08 – ВЕНЕРА има тригон с Нептун

Хармоничните транзити на Венера увеличават привлекателността на даден човек и го предразполагат към общуване с противоположния пол и флиртуване. Хората разцъфват, стават невероятно очарователни. Появява се пластичност на тялото, меки движения. Подобрява се състоянието на кожата.

Недостатъкът на това положение е появата на мързел, отпуснатост, необмислено изразходване на средствата, прекомерно отдаване на удоволствия, особено храна и секс. Не трябва да изпадате в обичайните заблуди и да харчите за глупости. Не забравяйте, че Венера - това е също възможност за запасяване и съхраняване.

Транзити на Венера са пряко свързани с въпросите за корекция на теглото. Хармоничните транзити на Венера (тригон, съвпад) карат човек да се отпуска и създават предпоставки за мързел. През този период фигурата се разваля поради тенденцията да се отпускаме и да ставаме небрежни. Трудно е да се откажем от удоволствието за вкусно ядене. Иска ни се да хапваме сладкиши и печени тестени изделия. Собствената ни слабост и мързел не ни изглеждат толкова страшни. Това се отнася до аспектите на транзитиращата Венера към рождените ни Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Юпитер. По време на такива периоди, хора с превишено телесното тегло е необходимо да проявяват сила на волята и да се стремят да разсейват вниманието си с нещо друго от хапването. Ако пък не ви достига телесното тегло, можете да използвате това време за увеличаването му.

Хармоничен аспект към Марс повече влияят върху интереса към противоположния пол, привлекателността, уравновесяване на действията с желанията. Има възможност за подобрения по тялото.

Благоприятните аспекти към Сатурн облекчават състоянието на здравето. Те трябва да се използват за лечение и укрепване на тялото чрез здравословното хранене.

Нехармонични аспекти

15.08. – ВЕНЕРА има опозиция с Плутон

17.08. – ВЕНЕРА е в квадрат с Юпитер

24.08. – ВЕНЕРА е в квадрат с Уран

Сигурно всички имате дни, в които се харесвате и такива, в които не се харесвате. Това зависи също от аспектите на планетата. Напрегнатите аспекти на Венера са придружени от чувство на неудовлетвореност, недоволство не само от външния вид, но като цяло, преразглеждане на ценностите, неочаквана загуба на пари, влошаването на състоянието на кожата, заболявания в областта на гениталиите. Човек се раздвоява, желанията му са в противоречие със ситуацията, старите навици усложняват живота. Периодът на напрегнатите аспекти на Венера към рождените Слънце, Луна, Марс, Венера, Юпитер, Сатурн са полезни за преоценка и промяна на ценностите, за отказване от лошите навици.