Венета Харизанова е много обезпокоена за красотата и здравето си. Мисис България 2011, по която въздишат плейбои като Слави Трифонов и Росен Петров,  е развила опасно автоимунно заболяване, пише ''Уикенд''.

Заради него Венета трябва да се подложи на драстичен хранителен режим, който продължава не месец и година, а цял живот. Притеснителното обаче е, че веднъж Харизанова вече е преминавала през ада на тази своя неопределена болест, която я извади от строя за почти за 2 години и сега отново я мъчи.

Този път ужасът и болката, които Харизанова преживя преди няколко години, са на път да се повторят заради сериозния стрес, на който моделката е подложена. Той отключил старите симптоми на автоимунно заболяване, която Венета има. Моделката вярвала, че се е избавила от него преди години след много процедури. Заради ангажиментите и объркания си личен живот обаче от няколко месеца Харизанова отново попадна в плен на болестта, която този път няма да иска да си тръгне лесно.

Преди години Венета едва не сложи край на кариерата си след тежки проблеми с кожата и косата. Красавицата развиваше непоносимост от почти всичко, което слагаше в устата си и върху кожата си. Така се докара до почти убийствената диета да вкусва само картофи и ориз. Заради този небалансиран режим качи 17 килограма, а косата й започна да капе.

За да се избави, Венета започнала всеки ден да записва какво яде. Хранела се еднообразно и ако се получела реакция, отмятала съответната храна като забранена. Докато накрая не станало ясно, че има хистаминова непоносимост. Затова се стараела да купува само чиста храна, но както й казал и алергологът й, да не вкусва нищо, за което не е сигурна как е готвено.

Освен с промяна на храненето Венета спешно трябвало да поработи над мисленето и личната си философия. Именно тя била в основата на изцелението й. Ако душата била в хармония, тялото също щяло да я последва, учили я хомеопатите. Изцелението й било допълнено от цял месец в Бали. Там срещнала гуру, който й помогнал да израсне духовно. „В Бали ме научиха, че всеки е виновен сам за грешките си. Всеки прави избор. А преди аз все прехвърлях вината на някой друг“, обяснява Харизанова.

*Венета коментира информацията за болестта си във Фейсбук, публикувайки колаж и коментар: "Този път сте близко до истината. Да сте живи и здрави!
Поне да спрат един път завинаги спекулациите относно килограмите ми , диети ... всякакви свободни съчинения , че взимам химия и отивам на конкурс за културисти!!!!! Не взимам химия, не пия алкохол и се храня здравословно ... Защото нямам друг избор !!! А, сега хейтърките могат да се радват, а господа журналистите ще помоля за разбиране ...да спрат да звънят и пишат на лични. ИНТЕРВЮТА не давам!!!Ако реша да споделя нещо , имам FACEBOOK."

*По-късно Венета пусна два кадъра в профила си, а към тях написа: ''Никой не иска да се покаже слаб .. Да се отбележи на не толкова приятно място.... Всеки качва снимки от най- прекрасните моменти в живота си ...., но животът не винаги е цветя и рози. И никога не е това ,което изглежда на пръв поглед !!!
Хубав неделен ден''

До Бали моделката стигнала, след като диетата не й помагала напълно за здравословния й проблем. А освен подуването, той започнал да се отразява и върху ставите й. Научила го по лошия начин - след като краката отказали да я слушат. Тогава била в заведение в Монако. Опитала да стане от стол и единият й крак не й се подчинил. Останал свит. „Докторите в България не успяха дълго време да разберат какво ми е. В Щутгарт ме оправиха“, казва Харизанова. Оказало се, че има заболяване на хрущялите, което е за цял живот.

При първото влошаване на здравословното си състояние Венета не можела да ходи. Прекарала 6 месеца в дома си. Трябвала й помощ дори да отиде до банята. „Баба ми помагаше да стана от леглото“, разказва Венета. Болестта я е накарала да съзрее. Започнала да медитира, потърсила себе си в Бали и днес се чувства израснала духовно. Осъзнала кои са важните неща в живота. А сред тях са здравето и любовта, не парите.

Проблемите в личния й живот обаче отново я връщат назад и от няколко месеца Венета пак е в търсене на лекари и специалисти, които да възвърнат здравето й. Харизанова била изпитала де що има алерголог и хомеопат, но проблемите не били само в тялото й, но и в главата й.

След като се омъжи за бизнесмена Емил, Венета рядко се е появявала в неговата компания, а столични клюкари я обвързаха с кого ли не на интимния фронт. Тръгна мълва, че именно тя е станала причина за развода на колежката си Маги Желязакова с бизнесмена Боби Желязков. Венета бе набедена, че е отмъкнала мъжа на моделката под носа й и това без съмнение й създаде куп неприятности. Покрай всички тези драми Харизанова все по-често ходи сама и на почивки - сигурен знак, че отношенията със собствения й мъж не вървят.

Всички неуредици в личния й живот обаче без съмнение оказват сериозно влияние на здравословното й състояние, за което Венета сама алармира, че не е цветущо. Манекенката дори обяви, че търси изпитан специалист, който да я избави от мъките на болестите. За да стигне до това обаче, Харизанова ще трябва не само да ограничи вредните храни в менюто си, но и да сложи ред в любовта  и кариерата си, които са най-големите й причинители на стрес.