„Нямам подписан договор, така че какво да коментирам нещо, което не се е случило?", отсече вчера Венета Райкова по повод гръмналата новина, че ще води социално предаване от понеделник до петък в ТВ7.

Според слуховете продукцията е с работно заглавие „Дневникът на Венета Райкова" и ще бъде с продължителност един час.

В нея обаче няма да се разискват жълтории, а сериозни теми. Ще се разглеждат човешки проблеми, за които ще се изказват експерти, държавни институции и ще се дават приятелски съвети.

Предаването ще се излъчва следобедно, като ще бъде алтернатива на турските сапунки, които щурмуват конкурентните телевизии.

Припомняме, че преди фалита си ТВ7 имаше завиден рейтинг в този часови пояс с токшоуто „Споделено", което водеше най-напред фолк певицата Камелия, а след това на нейно място за кратко и Вихра Петрова - екссъпругата на продуцента Иван Христов.



Преди да бъде свалено от ефир, предаването го водеше и друга чалга фурия - Кали.

Райкова, която за последно бе на екран през ноември миналата година, оглавявайки „Голямата уста" по Нова телевизия, обясни пред „Всеки ден", че се е изолирала от медиите и дори не чете вестници.

„Няма какво да кажа наистина, ако имаше, знаете, че ще го обявя", каза още блондинката и отказа да коментира дали е имала преговори с която и да било телевизия в последните месеци.

„Твърде вероятно е Венета да премълчава тази информация от суеверие, преди да си подсигури мястото с подписан договор. При нея суеверието често граничи с мания", твърдят хора, които я познават добре.

Според запознати преговорите наистина са напреднали, но в момента журналистката се пазаряла за пари. Тя настоявала за заплата в размер на 15 000 лева месечно. От ТВ7 обаче можели да й дадат едва 10.

В коридорите на ТВ7, която вече има нов собственик - гъркът Гаянис Карагеоргис, упорито се говори, че екранната звезда съвсем скоро ще прекрачи прага на медията.

Това обаче било най-пазената тайна, тъй като била една от изненадите за новия пролетен сезон. Въпреки свитата програма на ТВ7 продуцентите искали да излъчват качествени продукции, но да не говорят за тях предварително, за да не провокират конкуренцията.

През последния месец Райкова е била забелязвана почти през ден на 11-ия етаж на сградата, където се помещава телевизията. Там са кабинетите на ръководството, разясняват източници.